Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РАДОСТ: След като е подал за втория от двата гола на Гара Дембеле срещу софийския "Локомотив", Дарко Тасевски прегръща нападателя на "сините".
РАДОСТ: След като е подал за втория от двата гола на Гара Дембеле срещу софийския "Локомотив", Дарко Тасевски прегръща нападателя на "сините".

 

 

 

Отборът на "Левски" притежава най-резултатният тандем в отминалата част на първенството в "А" група. Пет от всички 16 гола в сметката на Гара Дембеле са резултат от пасовете като по конец на Дарко Тасевски. Това сочи статистиката на в. "168 часа" за първата половина на шампионата за 2010/2011 г.

Четири от двете тройки

Без всякаква помощ Дембеле бележи първия си гол в мача срещу ЦСКА (1-0) при старта на първенството. Но още следващия мач става ясно, че партньорството му с македонеца е изключително. Двата гола от първия хеттрик за Дембеле срещу "Локомотив" (Сф) са изработени от Тасевски.

Във втората минута на продължението на полувремето нападателят точно намира Тасевски и македонецът мигновено го извежда в коридор през центъра на защитата. Без проблем Дембеле пробива Боян Пейков за 1-0.

Краят на каръщината

Това се повтаря 19 мин. по-късно, когато халфът отново безпогрешно разчита намеренията на своя партньор. Той подава на Дембеле в наказателното поле и французинът от упор прострелва Пейков. С изпълнената от нападателя дузпа в 79-ата мин. "Левски" слага точка на черната серия с "Локо" (Сф).

Дембеле прави още един хеттрик (срещу "Миньор", 4-0). И в този мач два гола от тройката на Гара са с помощта на Тасевски.

Статистиката сочи, че освен пасовете на Тасевски, на Дембеле са подали 3 пъти портативният бразилец Жоазиньо и 2 пъти Владо Гаджев. Дембеле завърши полусезона с 16 отбелязани гола в 12 мача от шампионата и само една голова асистенция.

"Ще ни бъде трудно без Дембеле", категорично заяви македонецът веднага след като тръгнаха приказките за продажбата на нападателя. Машината за слухове го лашка от Русия ("Спартак" Налчик) през Италия ("Киево") до Англия ("Блекбърн", "Астън Вила", "Уест Хем" и "Бирмингам") и Турция.

Иди ми, доди ми

Междувременно в "Левски" се появи друго попълнение - 30-годишният Базиле де Карвальо. Точно както и Дембеле, Де Карвальо тръгна от "Локо" (Пд). Мина през лагера на "сините" в Гърция, за да бъде върнат от "Левски" обратно при "смърфовете" заради стара контузия. Нещата между отбора отиват на съд, всеки обвинява другия, че е виновен Карвальо да се лашка като бързия влак между София и Пловдив.

Дали Гара ще остане на "Герена" е въпрос с повишена трудност. Но можеше да се  предположи, че ако не бъде продаден, а Карвальо все пак нахлузи синя фланелка, на Ясен Петров ще се наложи да прави промени в игровата схема - от 4-2-3-1 с Дембеле, към 4-4-2 с Гара и Базиле.

Ала Гара

Интересното е, че новото попълнение за "сините" беше в приблизително същото положение, в което бе Дембеле през първия полусезон. Де Карвальо има 6 попадения за "Локо" (Пд), от които за по две са помогнали Драги Коцев и Христо Златински, а за по 1 - Здравко Лазаров и Габор Еньош.

Първенството има и още един дует, подобен на Тасевски-Дембеле. Втори в неофициалното подреждане са халфът на "Локо" (Сф) Искрен Писаров и нападателят на железничарите Цветан Генков. Генков е втори след Дембеле в класацията на голмайсторите с 11 точни попадения, 4 от тях са в партньорство с Писаров и два пъти с Дерек Асамоа.

За разлика от Дембеле, за когото сметките показват висок процент на потребление (62,5 от головете са след асистенции), Генков е работил за 4 от 7-те попадения на Асамоа. Ганаецът се издължава за жеста с две подавания, водещи до точно попадение.  Освен за Асамоа, Цецо Генков е подал точно и за гола на Преслав Йорданов  срещу "Академик" (3-2). Всичко това поставя Генков в първата четворка на играчите с най-много асистенции.

СОФИЯ-ПЛОВДИВ-СОФИЯ: Движението на Базиле де Карвальо силно напомня бързия влак между двата града.
СОФИЯ-ПЛОВДИВ-СОФИЯ: Движението на Базиле де Карвальо силно напомня бързия влак между двата града.