Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бриджит Лауда изпрати съпруга си Ники със синовете му Матиас и Лукас Снимки: Ройтерс
Бриджит Лауда изпрати съпруга си Ники със синовете му Матиас и Лукас Снимки: Ройтерс

Опечалената вдовица на Ники Лауда постави каската му от "Формула 1" върху ковчега му. Така тя го изпрати в последния му път по време на погребението във Виена, пише "Дейли мейл".

Бриджит Лауда бе придружена от синовете на Ники - Матиас и Лукас. Те оставиха венци, цветя и снимки на Лауда върху ковчега му. Освен тях в катедралата "Св. Стефан" се стекоха хиляди, за да почетат шампиона, в това число и шампионът от „Формула 1“ Луис Хамилтън.

Тялото на трикратния световен шампион бе облечено в състезателен костюм, но беше изложено за поклонение в затворен ковчег.

Австрийският състезател Герхард Бергер, актьорът Арнолд Шварценегер, австрийският президент Александър Ван дер Беллен и наскоро отстранения канцлер Себастиан Курц ще направят кратки изявления в края на службата.

Ники Лауда, който се бореше със здравни проблеми, след като по чудо оцеля в катастрофа през 1976 г., когато колата му беше обгърната от пламъци, почина в Университетската болница в Цюрих, девет месеца след като претърпя трансплантация на белия дроб.