Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТЕНДЕНЦИЯ: Пуловер над коляното с дебела яка е хитът тази зима.
ТЕНДЕНЦИЯ: Пуловер над коляното с дебела яка е хитът тази зима.

викнали сме да мислим, че удобството няма много общо с елегантността.
А понякога елегантността е точно умението да се чувстваш добре в кожата си. Все пак има дрехи, с които комфортът се постига без усилие.
Полото, мекият пуловер, жилетката, широките панталони и топлите ботуши са на една ръка разстояние и очакват да ги сложите.
 

Ботушите UGG

Това може да не са най-красивите ботуши на света, но със сигурност са най-топлите. Тяхната модна история започва преди около 50 години на австралийското крайбрежие, когато треперещи от студ сърфисти излизат от водата и обуват велурените UGG ботуши. UGG е австрийски жаргон за грозно. Подплатата на тези ботуши е направена от чиста вълна, бързо затопля краката и може да се носят на босо. Скоро популярността им се пренася и на Западния бряг на Америка. Достига апогея си в наши дни, когато повечето знаменитости в Ел Ей се разхождат по ти-шърт и UGG ботуши дори в топлите дни. За нашите географски ширини това определено е най-подходящата обувка за все още студените януари и февруари.
Добрият приятел


пуловерът


Той е един от основните играчи в зимния гардероб. В настоящия зимен сезон, той може да бъде както едноцветен, така и с различни шарки. В повечето случаи са изплетени от памук или вълна. За тези, които искат да се отличават и в най-студените зимни дни, пуловерът може да е само основа, върху която да сложите още дрехи. И тази година пластовете са изключително модерни през зимата. Актуалните цветове за плетивата са бежово, кафяво, сиво и черно. Дизайнерите върнаха на мода и удобните жилетки. Актуални са по-дългите модели, пристегнати в кръста с колан. Туниките и тази година са сред любимите дрехи на дизайнерите. От кашмир, с дължина малко над коляното, съчетани с дебел клин са перфектното съчетание за зимните дни.


Панталоните "харем"


Освен че присъстват в почти всяко дефиле за следващия сезон, панталоните тип "харем" са едни от най-удобните. Какво по-приятно усещане, когато зимните дрехи започнат да ни тежат, а перспективата да се съблечете е още далеч. Едни високи токчета веднага ги превръщат в елегантна вечерна дреха, а вас - дама със запомнящ се силует. Тези панталони в повечето случаи са с висока талия, така че отпадат притесненията с голия кръст и обличането на боди към тях. 


Полото 


Полото може да бъде наречено втората ни кожа в студените зимни дни. Родината му е Англия и благодарение на комфорта и красотата си е станало тотален хит през годините. За разлика от пуловера полото позволява да се появите на място с дрескод. Издължената линия на врата носи елегантност, особено в съчетание с актуална висока талия при полите и панталоните. Аналогично на бялата риза това е дреха, която всяка от нас е хубаво да има в гардероба си по възможност в няколко цвята.

Пончото е хитът на сезона. То е толкова топло и удобно, че нито един мрачен ден не бихме го оставили на закачалката, ако го имаме сред любимите ни зимни дрехи. С мека яка от кожа с косъм, с поло яка, с качулка - какъвто и модел да изберем, пончото определено е един добър вариант през зимата. Стои много арт, шик и позволява свобода за всякакви комбинации. Известни дизайнери успяха да направят от иначе ежедневното пончо подходяща връхна дреха за вечерен прием.

Какво носи Ирен Онтева? 

Дори манекенките обичат комфорта.
"В студените дни бял плетен пуловер от кашмир е перфектният вариант хем да изглеждате фешън, хем да ви е удобно", съветва една от най-известните ни моделки Ирен Онтева. Според нея на официално парти дрескодът си остава - вечерна рокля с обувки, а не ботуши, независимо от градусите навън.
"Не нося актуалните за сезона клинове, съчетани с туника, някак си не са моята дреха. Харесвам по-стилните тоалети. Сако с едно копче например и пола в комбинация с ботуши придават изискан стил на дамите през деня. Харесвам и чизмите, мисля, че с рокля са идеална комбинация." Любимите ботуши на Ирен Онтева са равни, ниски, в цвят кафяв.
"Носех ги, докато бях бременна преди пет години, но още ги пазя, те никога не излизат от мода. Радвам се, че кожени палта отново са актуални. Според мен това си остава една класика за елегантна връхна дреха през зимата."

Пет стъпки да си върнем формата

След празниците всички искаме да влезем отново във форма по най-бързия начин.
Екстремните диети в никакъв случай не са най-добрият вариант. Дори напротив. Те могат само да стресират организма и да ни навлекат още повече неприятности. Предлагаме ви пет лесни стъпки, с които бързо ще влезете в предишните си килограми.
Забравете алкохола
Може би не сте чували, че калориите в 50 г уиски са колкото в две мазни банички, но това е абсолютен факт. Така че забравете твърдите напитки поне за известно време. Червеното вино също не е за предпочитане. Най-добрият вариант е чаша бяло вино, но и тя съдържа 150 калории. Затова най-добре е да заложите на вода и чай с мед. Натуралните сокове не са за предпочитане, защото почти всички са чиста химия.

Винаги закусвайте

Сигурно от малки слушате, че трябва да закусвате, а точно това хранене винаги пропускаме. Предпочитаме чаша кафе. Само че с едно кафе с мляко не приемаме по-малко от 200 калории. Така че хапвайте сутрин кисело мляко. Бързо, лесно и хранително. Младите момичета могат да не се съобразяват с маслеността, а дамите на средна възраст могат да хапват кисело мляко с 1,5% масленост. Продуктите с 0,1 масленост трудно могат да се нарекат кисело мляко, така че не ги препоръчваме.

Вечеряйте риба

Не само веднъж в седмицата хапвайте риба. Правете го по-често, поне докато искате да си върнете старите килограми. Салата с риба тон е идеален вариант за заетите жени. Избягвайте рулцата от раци, защото Е-тата в тях са малко в повече. Неизвестен е фактът, че рибата дава много повече енергия от кафето. Така че няма опасност да се чувствате отпаднали или изморени. Съветът на специалистите е да избягвате зелената салата, поне когато не е в сезона.

Хапвайте грейпфут

Диетолозите го препоръчват на всички, които имат предпоставки за сърдечно-съдови заболявания. Съдържащият се в него нарингин ускорява храносмилателните процеси и с това спомага за отслабването. Грейпфрутът съдържа много витамин С, фолиева киселина, калий, пектин, целулоза. И розовият, и червеният грейпфрут са особено богати на витамин А и ликопен, които предпазват стените на съдовете от увреждания.

Черен шоколад

Заместете сладките неща с черен шоколад. Може би сте чували колко е полезен, само че истинският черен шоколад съдържа не по-малко от 70% какао. Само той съдържа истински антиоксиданти.

СТИЛ: Туника с високи ботуши  е вариант дори за парти.
СТИЛ: Туника с високи ботуши е вариант дори за парти.
ДВЕ В ЕДНО: Ботушите UGG са топли и удобни.
ДВЕ В ЕДНО: Ботушите UGG са топли и удобни.
АКТУАЛНА: Ирен е почитателка на кожените палта.
АКТУАЛНА: Ирен е почитателка на кожените палта.