Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЯВЛЕНИЕ: Военни са нарисували видените летящи чинии и извънземни в материали с гриф
ЯВЛЕНИЕ: Военни са нарисували видените летящи чинии и извънземни в материали с гриф

 

 

 

Военните в Нова Зеландия публикуваха разсекретени документи, които съдържат информация за НЛО. В архивите са намерени снимки и рисунки с летящи чинии и извънземни, забелязани над територията на страната. Проучванията на военните за присъствието на пришълците от други планети е документирано и с писма и чертежи с гриф "строго секретно". В архивите от 2000 страници за идването на извънземните се съдържат и показания на военни, летци от гражданската авиация, представители на правителството и местни жители, съобщи Би Би Си.
Разсекретените документи датират за периода от 1954 и 2009 г. Те са предоставени по Закона за свободата на информацията, след като са отделени имената на официалните лица, свидетелствали за странните явления. Оригиналите продължават да се съхраняват в Националния архив на Нова Зеландия.
Най-любопитната част от документацията е свързана с странно явление над град Кайкур през 1978 г. Пилот на товарен самолет, който изпълнява редовен полет, сигнализира за светлината над него. С киноапаратура е заснета серия от огнени кълба, които образуват елипса в много правилна форма. Освен светлината, екипажът на самолета съобщава за непознат обект и взема курс към него. Огнените кълба изчезват и се появяват отново. 
В официален доклад на правителството от това време е направен изводът, че става дума за природно явление. Министерството на отбраната обаче е на позицията, че в небето се вижда отражението на бойни кораби и летящи обекти от планетата Венера. От новината се интересува непрекъснато тогавашният премиер Роберт Малдун.
Случилото се в Нова Зеландия е поредният пример за странни явления, които засега нямат обяснение. В разсекретени документи на САЩ и Великобритания също се говори за присъствие на пришълци на земята.