Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЛЕГЕНДА: Американският самолетоносач "Ентърпрайз" е на въоръжение от 1961 г и се пенсионира през 2013 г.
ЛЕГЕНДА: Американският самолетоносач "Ентърпрайз" е на въоръжение от 1961 г и се пенсионира през 2013 г.

 

 

Непристойни снимки, направени от капитана на легендарния самолетоносач "Ентърпрайз", предизвикаха сексскандал в американската армия. Срещу военния започна разследване за фотоси и филми с еротично съдържание, направени по време на служба. Капитанът е един от основните герои в тях. Кадрите са заснети през 2006-2007 г. и са прожектирани пред екипажа по време на конфликта в Афганистан.
На записите, направени на борда на самолетоносача, капитанът заедно с част от екипажа пародира гейсценки и секс, иронизирайки обратните.
В една от сцените двама моряци, облечени като хомосексуалисти, мастурбират наужким. На снимките е записан и самият капитан, с шапка за баня под душа, как имитира мастурбация. В срамен кадър се прави опит за ректален секс. Капитанът в униформа е заснет с вдигнати крака върху бюрото си и порнографско списание в ръце. В други кадри Онърс се развлича, правейки се доста умело на прословутия комедиен герой Мистър Бийн.
Първоначално военноморският флот определели снимките като "хумористична сатира", след което заяви, че са "напълно неприемливи".
"Записите са ужасно вулгарни, сексистки и с

хомофобски шеги

Има дори игра да чичо доктор с псевдоректално изследване. ВМС на САЩ са принудени да започнат разследване за непристойния характер на видеоснимките - заяви пред американските медии представител на ВМС на САЩ. Той допълни: - Съдържанието на филмите е неприемливо както за флота днес, така и в историята му."
Скандалът се развихри, след като кадрите се появиха в местния вестник на Норфолк, където е Военноморската база. Видеозаписите изтекоха и в интернет. За разлика от аналогични сексафери, избухвали в различни поделения през последните години, случаят потресе военните среди и поради факта, че са правени от втория човек на самотолетоносача и един от символите на американската военна машина, коментира в."Кориере де ла сера".
Срещу капитан Оуен Онърс се

изправи гей обществото

В ерата, когато законът ще позволи на гейовете да служат в армията, хомофобията на Онърс се възприема като аномалия.
Други поставиха въпроса как през май 2010 г. капитан Оуен Онърс се е издигнал в йерархията, въпреки че мнозина във флота са знаели за скандалните записи от 2006 и 2007 г. Междувременно привърженици на капитана създадоха група за подкрепата му във фейсбук. Някои бивши моряци защитиха бившия си командир.
"Тези видеоснимки бяха любимо

развлечение на борда

- казва Мисти Дейвис от Техас, жена-ветеран на "Ентърпрайз". Тя разказва, че клиповете били пускани по вътрешната тв система на кораба през нощта. По принцип, според нормативните документи, този канал трябва да насочва вниманието на моряците към въпроси, свързани с поведението им на пристанищата, сигурността им и хигиената на кораба.
На 5 януари капитанът бе освободен от длъжността си. Командирът на американския военноморски флот адмирал Джон С.Харви Младши заяви, че капитан Оуен е проявил проявил твърде лош вкус и е правил сексуални намеци. Висшият военен допълни, че разследването продължава и ще се търсят другите офицери, които са знаели за срамните кадри и са нарушили военния кодекс.
 Анализатори поставят въпроса за последствията на войната върху психиката на военните. От влизането на САЩ в Ирак през 2003 г до днес в US армията избухнаха десетки скандали с перверзен привкус, като се започне от изтезанията над иракчани в затвора "Абу Грейв" и се свърши с "мъжките" развлечения по постовите в американската база в Кабул миналата година.

Символ на US военната машина

КАПИТАН Оуен Онърс завършва самолетостроене във Военноморска академия през 1983 г., след което получава магистърска степен по национална сигурност и стратегически изследвания. Постъпва в престижния "Невъл Файнър Уепънс Скуул", където се дипломират най-добрите военни пилоти. Онърс е назначен за авиатор във военния флот. През 2006 г. заминава на борда на самолетоносача "Ентърпрайз" в Ирак и прекарва още шест месеца в Персийския залив през 2007 г. През май тази година е повишен и става 21-ия командир на "Ентърпрайз" с 6000 моряци на борда.

ВЕСЕЛО: Оуен Онърс в ролята на мистър Бийн.
ВЕСЕЛО: Оуен Онърс в ролята на мистър Бийн.
Оуен Онърс
Оуен Онърс