Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Движението на влизане в София СНИМКИ: Николай Литов
Движението на влизане в София СНИМКИ: Николай Литов

Фенове са притеснени, че се бавят по магистрала "Тракия" заради голямо задръстване и още не успяват да влязат в София. Не знаят дали ще стигнат навреме за финала за купата на България между "Локо" (Пд) и "Ботев" (Пд), обясниха за "24 часа" някои от запалянковците, след като сигнализираха по телефона.

Около 40 автобуса вече са пристигнали в столицата, но има и такива, които продължават да чакат по пътя.

Привържениците на "Локо" (Пд) трябва да бъдат оставени на паркинга на храм-паметника "Св. Александър Невски", а тези на "Ботев" около телевизионната кула.

Най-вероятно може изобщо да не стигнат до определените места обаче, а автобусите да ги оставят някъде около стадиона и те сами да се придвижат дотам.

Причината за тапата на "Тракия" е катастрофа при 92-я км към София. Движението в активната и изпреварващата лента е ограничено и се осъществява само в аварийната лента, като се регулира от "Пътна полиция", съобщиха от пресцентъра на АПИ.

По-рано от Пловдив към столицата са се отправили над 40 автобуса с фенове на "черно-белите". Тръгването им било забавено с близо час заради вече образувалото се задръстване по магистралата.

Всяко едно превозно средство бе стриктно проверено от присъстващите на място полицаи. Над 200 униформени от сектор Специализирани полицейски сили на Пловдив контролираха ситуацията и се включиха в ескорта на привържениците на "Локомотив".

В 13 часа от клубната база на "Ботев" пък потеглиха десетки автобуси, коли и бусчета с феновете на „жълто-черните”, допълни trafficnews.bg.