Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мая Манолова: Да отпаднат лимитите в болниците и по всички клинични пътеки Мая Манолова СНИМКА: Архив

Омбусманът Мая Манолова настоява да отпаднат лимитите в болниците и по всички клинични пътеки. Манолова поздрави протестиращите професионалисти по здравни грижи, които са пред Министерския съвет. По думите на омбудсмана, ако управляващите изпълнят исканията на медицинските сестри и другите професионалисти по здравни грижи, тогава би имало реална реформа в здравеопазването, предаде БТА.

Протестиращите настояват за еднаква начална заплата за професионалистите по здравни грижи в цялата страна в размер на две минимални месечни възнаграждения; достойни условия на труд; нов начин на заплащане на положения нощен труд; премахване на търговските дружества в здравеопазването; възможност за самостоятелна сестринска практика; промяна в закона за съсловните организации. Не желаем да участваме в корупционните схмеи в системата, единодушно изразиха мнението си професионалистите по здравни грижи.

Те настояха и за незабавен одит на дейността на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, както и за оставка на председателя й Милка Василева.

Следващата седмица ще се предприемат по-сериозни протестни действия, каза Мая Илиева от Инициативния комитет на протестите.