Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Балъков пое националния отбор на България

Станислав Генчев, Йончо Арсов и Калоян Чакъров стават негови асистенти

Легендата на „Етър” и родния футбол Красимир Балъков е новият селекционер на националния отбор на България. Това стана окончателно ясно след проведения днес Изпълком на БФС. Името на Балъков бе спрягано през последния месец активно, но двете страни до последно отказваха информация. Той заменя на поста Петър Хубчев, който реши да напусне представителния отбор след равенствата 1:1 с Черна гора и 1:1 с Косово, като се очаква да поеме официално „Левски” след края на сезона. Дебютът на Бала ще бъде на 7 юни в Прага срещу Чехия, а три дни по-късно ще води за първи път „трикольорите“ на стадион „Васил Левски“ срещу Косово.

Балъков взима в своя щаб помощника си в „Етър” Станислав Генчев, както и треньора на вратарите на „болярите“ Калоян Чакъров. Третият му помощник е Йончо Арсов, а анализатор ще е Иван Славов.

„Благодаря на Краси Балъков, че се съгласи в този труден и деликатен момент. Той е един от най-добрите футболисти в българския футбол. Надявам се да успее да класира отбора на европейското”, заяви Борислав Михайлов. Той му подари фланелка на „А” отбора с №20. „В САЩ с №20 Краси бе избран в идеалния отбор, а сега ни предстои Евро 2020, дано се класираме”, каза Михайлов и уточни, че договорът на Балъков е до ноември 2021 г.

„Преди два-три месеца, когато анонсирахте моето име, това не стоеше на дневен ред. Днес съм треньор и искам да ви поздравя за оракулските способности. Взех решението много бързо, без да се колебая и минута. Благодаря на президента на БФС за гласуваното доверие. Наясно съм с малкото време и големите отговорности. Стъпваме на здрава основа, поставена от Хубчев, и се надявам да класираме националния отбор за европейското”, заяви Балъков.

Той поясни, че Калоян Чакъров остава и след лятото в щаба му, а Станислав Генчев ще се върне в „Етър”. „Ще завърша сезона в „Етър”, където ще се опитам да дам най-доброто от себе си. Там нещата са подготвени за новия сезон”, добави Красимир Балъков.