Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бисер Лазов - свидетел по делото КТБ
Бисер Лазов - свидетел по делото КТБ

Фирми кредитополучатели от КТБ на Цветан Василев плащали лихви и главници пак с пари от банката, отпуснати кати нови кредити. Това заяви пред спецсъда Бисер Лазов - основен свидетел по делото за присвояване на над 2,7 млрд. лева от КТБ срещу Цветан Василев и други 17 души.

Това ставало, защото фирмите нямали каквито и да е собствени средства за обслужване на отпуснатите им по-рано кредити. “По този начин се създава невярна представа, че кредитите на тези по същество “кухи” фирми са редовни (плащанията по задължения за лихви и главници са в срок - бел. авт.), както и че произходът на средствата за погасяването на задълженията е с произход от стопанска дейност”, обясни Лазов.

Бившата дясна ръка на Василев си спомни още, че по време на полет с личния самолет на Василев до Париж банкерът му споделил, че капиталът на банката трябвало да се увеличи с 5,5 млн. лв., за да се увеличи и кредитоспособността на КТБ.

“Вижте го Лазов с неговата кахърна физиономия и с гадните му лайняни неща, не искам да го виждам”, обръщал се понякога към него банкерът, когато разбирал, че едноличните му решения били неуспешни. Разпитът на Лазов по мегаделото продължава през юни.