Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не всичко, което се случи при посещението на папата, стана известно на широката публика. Всъщност най-скандалните и шокиращи факти бяха цензурирани. И само благодарение на вашия репортер и неговите уникални източници тук ще научите неща, които никой друг няма да ви каже!

В самолета след отпътуването един ватикански репортер попитал папата: "Ваше светейшество, как се чувствате след това посещение?" "Като Данте Алигиери", отвърнал папата. Ъ? – учудил се репортерът.

“Видях къде отиват душите на грешниците!”

– пояснил папата и избухнал в смях.

После обаче уточнил, че това е шега. Папа Франциск е известен с шегите си. Всъщност България му се е сторила земния рай, а сега отива в Македония. Така ще мине по маршрута на Адам и Ева след като Бог ги откомандировал.

Сигурно сте чули, че за посещението се взеха големи предохранителни мерки. Но не сте чули това - папският нунций обиколил предварително най-видните ни политици и ги предупредил

да не посягат

да се ръкуват

с понтифекса

Защо ли? В Брюксел се говорело, че българите са големи гяволи. Та да не би като се докоснат до папата да избухнат в пламъци. Шансът е нищожен, но да спи зло под камък.

“Няма страшно – отговорили му нашите политици. – ние навсякъде ходим с пожарникар!”

Като цяло политиците ни останаха много доволни. Важното е, че никой не избухна в пламъци. Твърди се, че някои патриоти леко се стъписали от папската молба да приемат мигрантите като свои деца. Един даже се изпуснал: “И без това имам вече две , за които жената не знае!”

“Я съм ги осиновил, я ги е подгонила Елена Йончева! – обадил се и шеф на агенция с два мезонета и три футболни тераси. – Ще съжаляват, че не са си у дома в Сирия!”

Сериозен разговор се водил и в Светия Синод. Патриарх Неофит обяснил на папата, че християнството наистина предполага милосърдие към бежанците, но ние разчитаме на исляма. Молим Ердоган да не ги пуска, инак бихме ги приели радушно. Обаче не ги пуска, ислямистът. Не ги пуска, защото го помолихме.

Освен това, православната позиция за бежанците е много по-богоугодна от католическата: “Вие държите да ги пускаме през югоизточната ни граница, а ние ги насърчаваме да минат през югозападната!”

Както се очакваше,

най-добре се представи

пред папата премиерът Борисов

Затова негова е и най-голямата награда. Светият отец така харесал подареното кисело мляко, че обещал да уреди едно “Суперкласико” между “Бока Хуниорс” и “Бистришките тигри”. Всяка дузпа ще се изпълнява в три опита в чест на Светата Троица.

Като си наметнал папата другия подарък, така наречената омофора (дълъг епископски пешкир със златни шевици за намятане) и не я свалил. “Тая дреха много го отвори! – сподели съветник от кабинета, пожелал да остане анонимен. – Иначе само с расо беше все едно Империята отвръща на удара!”

Разбира се, не всичко мина като по цветя и рози. Папата се опитал да отвори разговор защо сме се смъкнали в класацията по свободата на словото. “А-а-а, не е така, ние

по този показател водим на Ватикана

с две на нула!”,

извъртял го премиерът. “Как така", учудил се папата. “Ами много просто. Вие можете ли да критикувате вашия шеф? Не можете. А мен тук медиите ми гризат цървулите от сутрин до вечер и в неделя до обяд!”

Като говорим за свободата на словото, ето едно силно заглавие в сайта “Свободно слово”*:

“ПАПА ФРАНЦИСК РАЗРУШИ ТОВА, КОЕТО ПРЕДИ ГОДИНИ ПОСТИГНА ПАПА ЙОАН-ПАВЕЛ II”

Бум! Вместо да четат по-нататък, много хора хукнаха да вземат мерки. Видните кадри от ГЕРБ и ДПС подадоха молби за възстановяване на членството в партията, а политолозите се събраха и решиха да върнат дисциплината “научен комунизъм”.

Общината пък обяви

конкурс за паметник на Тодор Живков със светещи очи

Щяла да го сложи на мястото на плочата пред американското посолство.

Поуката е – четете докрай! Журналята винаги преувеличават, винаги търсят сензационното заглавие. Не, не се връща комунизмът, чийто гроб изкопа Йоан-Павел Втори. Според статията в “Свободно слово” папа Франциск е дошъл тук със следните 2 цели:

1.Подкрепа на правителството в предизборната кампания.

2.Отваряне на вратите към ада.

Както виждате, това са много по-безобидни зулуми, все едно да плашиш кучето със салам.

Обаче някой му спретна странна шегичка – папската молитва за мир на площад “Независимост” бе озвучена с песен на извънземния педофил Майкъл Джаксън. Чудесна песен, но звучи малко като въжето в къщата на обесения.

Твърди се, че предишния папа го уволниха, защото толерирал педофилията в католическата църква. Намекът е ясен – ако продължаваш с тези леви проповеди, с този папски социализъм, може и теб да уволним!

Моли се за мир, за спасението на душите и за купона на небето. Вземай пример от православието!

*https://svobodnoslovo.eu