Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тайсън Фюри този път наистина има намерение да се откаже. Циганският барон вече на няколко пъти обявяваше, че е приключил с бокса, но все нещо го връщаше обратно на ринга. Сега е различно.

Британският боксьор се пренасити от кървави мелета, повечето от които спечели. А и жестоките крошета, славата и парите нанесоха тежки поражения на психиката му. В един момент Фюри беше на дъното, но някак си успя да се изправи и дори да се върне сред най-силните в професионалния бокс.

Едва ли сте забравили неговия титаничен сблъсък с Дионтей Уайлдър на американска земя.

Целият свят искаше победа за Фюри,

който обича сам себе си да величае като Циганския барон. Съдиите обаче измислиха някакво равенство и отнеха част от славата на британеца.

Сега бившият световен шампион се готви за финален напън, с който да понапълни касичката за черни дни и тогава да се отдаде на далеч по-безопасни хобита.

"Планирам да направя още няколко мача и след това да сложа край на моето приключение. Има далеч по-млади момчета, които могат да заместят нас - старите кучета. Не че самият аз съм много дърт. Само на 30 съм, животът е пред мен и ще му се насладя пълноценно", коментира в типичния си стил Тайсън Фюри.

Всички специалисти са убедени, че голямата му цел е да стигне до мач с актуалния световен шампион Антъни Джошуа. Подобен сблъсък ще донесе огромни приходи и на двамата титани. Преди да се изправи срещу сънародника си обаче, Фюри ще изиграе няколко по-леки мача, за да влезе в топформа. На 15 юни в Лас Вегас той ще се изправи срещу Том Шварц, а в боксовите среди не изключват възможността Циганския барон да излезе на ринга срещу Кубрат Пулев. След това идва и последното изпитание за Фюри. Ако победи Джошуа, той ще се откаже със статута на легенда.

Ако загуби, пак няма да има от какво

да се срамува,

когато на другата сутрин се събуди като богат пенсионер.

За него по-важното е, че успя да се измъкне от дупката, в която беше затънал през 2016 г. Тогава и най-близките му го бяха отписали. Фюри имаше психически проблеми, друсаше се, пиеше и качваше наднормено тегло. Проблемите му започнаха след мача с Владимир Кличко на 28 ноември 2015 г., когато британският боксьор стори немислимото - надви непобедения от 11 години украинец.

След това обаче го обвиниха в системна употреба на кокаин и му отнеха всички възможни титли. Това тотално срина психиката на Циганския барон и вместо да се защити по някакъв начин, той се спусна по нанадолнището. Пиянските запои се заредиха един след друг, а боксьорът спря да спазва каквито и да било режими. В най-тежкия си период Фюри тежеше 180 килограма.

"Счупих първия кантар, на който се качих. След това спрях да се меря, защото шкембето ми достатъчно ясно показваше колко съм наедрял. Дори тогава можех да бия всеки един от прехвалените ми съперници", опитваше да се шегува със собственото си състояние Тайсън Фюри. След това без никакъв майтап той успя да свали повече от 70 килограма и да влезе в такава форма, че не само да не загуби, но дори да надвие най-тежко удрящия боксьор в света - Дионтей Уайлдър.

Сега британецът спазва всички предписания на треньорите си и

се готви за

финалния спринт

Феновете го обичат заради веселяшкия му нрав и лудите приключения, през които премина. И ще са готови да платят солено, за да го видят на един и същи ринг с голямата звезда Джошуа. Със сигурност това ще е един бляскав бенефис за миналия през какво ли не Тайсън Фюри.