Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Напрежението в Габрово
може да се повтори във всеки един град Каракачанов бе днес в Горна Оряховица, където коментира случая в Габрово. Снимка ДИМА МАКСИМОВА

"Напрежението в Габрово приключи, но това е случай, който може да се повтори във всеки един град", предупреди в Горна Оряховица вицепремиерът Красимир Каракачанов. "Във всеки един град имаме подобни криминални прояви", допълни той.

Според него случаят с телефонните измамници в Горна Оряховица е примерът за интегрираните цигани. "Толкова милиарди лева изляти да ги интегрираме, а те се научиха да правят телефонни измами. Акцията е успешна, над 30 български граждани от цигански произход са задържани на територията на Българи и на Румъния. Нещо, което отдавна се планира, тъй като те хитруват и от румънска територия се обаждат и оттам си извършват измамите, смятайки че когато не можеш да ги заловиш в България на местопрестъплението, ще се измъкнат. Както виждат дългата ръка на МВР ги настига и в Румъния. Така че не трябва да има милост към подобни хора, които са здрави и прави и сравнително интегрирани, боряват добре с телефоните, вместо да работят и да си изкарват хляба, лъжат възрастни хора и ги мамят. Затова ли давахме пари да и интегрираме?", коментира Каракачанов.

Относно предоставянето на общини на военни имоти с отпаднала необходимост военният министър коментира, че така МО се освобождава от плащане на данъци и средства за охрана. Общините в повечето случаи ги вземат, за да правят зелени зони, паркове.

"Не обичам да давам военни имоти, особено там, където можем да изградим нещо полезно за армията. В бившето сержанско училище във Велико Търново една част от имота е прехвърлен безвъзмездно. Аз имам огромни нужди от жилища за военнослужещите и там, където можем да строим жилища, няма да подаряваме", категоричен бе той.