Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КИТАЙСКА ЗОДИЯ: "Глиганът" Бойко Борисов стряска зайчетата в политическия живот.
КИТАЙСКА ЗОДИЯ: "Глиганът" Бойко Борисов стряска зайчетата в политическия живот.

 

 

 

Легендата разказва,че преди векове Буда събрал различни животни и им поверил специални мисии.
На поканата се отзовали само най-смелите и умни горски обитатели. Били общо 12 и всяко от тях Буда дарил с различни качества и способности. Според китайския календар всяка година eдно от избраните животни покровителства живота на хората и определя събитията. Тази година е ред на белия заек, който носи късмет и сполука.
Почти такава (с някои малки изменения) трябва да е историята и за родните политици. През няколко години народът избира най-мъдрите и достойни от тях. Делегира им права, дава им власт и ресурси, за да могат да изпълнят мисиите си Ц да коват добри закони и управляват страната разумно. За радост или не у нас под знака на Избраните минава не една, а цели 4 години. Също като животните от китайския календар, символ на българската политика стават различни гризачи, бозайници, примати и влечуги.
Господар в родната политическа джунгла е не лъвът, а глиганът. Според източните вярвания под този знак е роден настоящият премиер Бойко Борисов. В голяма степен неговите думи и поведение пасват на зодията му отредена от китайския хороскоп.
Глиганът няма задръжки, не се притеснява от помията, защото е свикнала с нея и не я е грижа, че живее в кочина. Той е единственото животно, което може да расте така бързо и да се угоява толкова добре, също както скорострелно набъбна и рейтингът на Борисов още в

зората на политическата му кариера

Подобно на глигана, която има остър слух, добро обоняние и способност да плува зле и българският премиер още като служител на МВР има уши навсякъде, а по начало предпочита земните пред водните спортове.
Проблемът на глигана е, че когато живее сред хора, т.е. не е дива, краят му винаги е предизвестен. Хората го отглеждат, някои дори му говорят, угояват го и го поят с една единствена цел. Да й теглят ножа по Коледа, да я поомесят с някои подправки и да я провесят от тавана под формата на суджуци и наденички. За това премиерът Борисов като представител на глигана в родната политика - трябва да е нащрек и да внимава да не би в годината на късметлийския заек някой да вземе да го сготви. А желаещи колкото искаш, защото никой няма да откаже народната софра, дори и на нея да има само постна пица.
Другият изявен глиган според китайския хороскоп е Яне Янев.
Въпреки че 2011 г. ще е късметлийска, ясновидци предупреждават, че и за Бойко, и за Яне годината на заека

няма да донесе главозамайващи успехи

Двамата ще поработят здраво и дори ще влязат в спор с бивши и настоящи коалиционни партньори, показва годишният им хороскоп. Съветите на разбирачи са да внимават , защото освен на скокливия заек 2011 е и годината на два изключително важни вота - за президент и местна власт.
Две решаващи гласувания, които ще са лакмус за настроението на хората и ще дадат най-точната оценка за работата на управляващите.
Годината на заека ще е сезонът за лов на избиратели в политическата джунгла. В нея важно място е отредено и на петела. И по-точно на пернишкия петел. Специална порода, която въпреки скромния си произход и ограничени правомощия, се осмелява да възстава срещу реда наложен от царя Свиня. Георги Първанов действително се държи като

типичен представител на знака

под който е роден. Кукурига, върти се край шарени кокошчици, вири гребен, кълве другите мъжкари и скача упорито срещу господаря на джунглата. През годината на заека президентът ще се включи в типичната за филипинските острови битки с петли. Според социолозите залаганията до момента са в негова полза. Дано Първанов по-бързо проумее, че със стари кокошки нов кокошарник не се прави. Повечето от тях толкова са се амортизирали, че не златно яйце, ами и един запартък не могат да снесат!
В лова на избиратели ще се включи и един нов играч, претендент за царската корона. Грациозният, гъвкав и смел тигър. Под този знак е роден един от

кръвните врагове

на настоящото правителство. Според зодиакалния си профил Алексей Петров е опозиционер и водач. И най-вероятно именно такъв ще си остане, поне според първоначалните изчисления на маститите социолози. Колкото и да точи острите си нокти, голямата котка, която засега дори не мяука със собствен глас, едва ли ще изплаши упоритата свиня и наперения петел. Дори и да остане без тлъста плячка в предстоящия лов на електорат, тигърът Петров едва ли ще бъде разочарован. За него добър трофей би била и възможността да продължи да препуска свободно из джунглата пред тази отново да се превърне отново в бутикова екзотика, която се усмихва на камерите от клетката си в поделението на политическия зоокът наречено арест.
Традиционно за лова на избиратели всяко от

партийните животни

ще подготви специална програма, известна повече като предизборна кампания. Както в цирковите трупи обикновено звезди са маймуните, така и в предизборната надпревара участие ще вземе най-популярната мармозетка в българската политика. Роденият под знака на маймуната Волен Сидеров със сигурност няма да пропусне да изнесе грандиозно шоу преди двата решаващи вота през 2011 г. Както подобава лидерът на "Атака" ще подготви нови номера, трикове и маймунджулъци, с който да развесели политическата класа.
Безпроблемна и наистина късметлийска ще е годината на заека и за най-волните обитатели на политическата ни джунгла. Под знака на красивото и благородно животно кон са се родили две от големите имена в родната политика.
Някои анализатори биха определили

екскоалиционните партньори

Ахмед Доган и Сергей Станишев като странни хибриди, чиито управленски напъни да направят нещо добро освен за себе си и кръга от фирмени обръчи, останаха безплодни. Политически катъри без кахъри. Или поне такива, които може да им създаде прокуратурата у нас. Вместо евентуален затвор, Станишев и зодиакалният му побратим Доган ще се радват на уникално големи финансови успехи,твърдят ясновидци. Двамата принципно са спокойни за изборите имат твърд електорат и никаква алтернатива за лидерския пост в партиите си. Годината за тях ще е успешна, богата и ангажирана. Въпреки заканите на царя на гората, че ще вкара зад решетките всички бивши управници от тройната коалиция, Станишев и Доган ще са волни като планински жребци. И така в годината на Заека, докато останалите ловци от горската дружинка връзват примки и приготвят капани за плячка, безгрижните лъскави коне ще препускат по пристанища, кейове и луксозни спа курорти. А свинята ще продължава да грухти и клати заплашително муцунка.

Eдин заек в кабинета, 12 - в парламента

ЕДИН единствен заек се е сгушил в настоящия кабинет. Вежди Рашидов е роден под знака на белия дългоушко, чийто космически елемент е металът. Този символ напътства съдбите на хората през 2011 г. Според китайския календар именно белият метален заек е ръководил света преди 60 години, когато се е родил и културният ни министър. Според характеристиката на знака си Рашидов е човек, който обича да демонстрира познанията и културата си. Заекът е консервативен, мрази усложненията и всичко, което би нарушило ежедневния му ритъм.
Зодиакалните побратими на културния ни министър в парламента са общо 12. Най-много, естествено, са представителите на мнозинството Ц общо 6. Заек е съпредседателят на групата на герберите Красимир Велчев. Под същия знак са родени и колежките му Ваня Георгиева и Джема Грозданова. Сред хората на Бойко още трима депутати, които носят късметлийската щампа на бързоногия скокливко - старозагорецът Недялко Недялков, младият юрист Николай Костадинов и 47-годишният лекар Николай Мелемов.
Двама са зайците в парламентарната група на "КОалиция за България" - историкът Андрей Пантев и социологът Атанас Мерджанов. В редиците на ДПС заекът е икономистът Ердоан Ахмедов, а в тези на "Атака" - варненката Цвета Георгиева. Сините отчита бившият ни посланик в Унгария Димо Гяуров, а независимите депутати - Дарин Матов от разпадналата се група на РЗС.
В списъка със знаменитости родени под знака на заека се нареждат имената на Катерина Медичи, Алберт Айнщайн, Сталин, Фидел Кастро, Стинг и писателя Луис Карол.

 



Трите кучета-пазачи на ГЕРБ

Точно пасват на китайския си зодиакален знак и три важни фигури в управлението на ГЕРБ. Симеон Дянков, Цецка Цачева и Трайчо Трайков са кучетата-пазачи на кабинета.
И тримата говорят много, показват се по повод и без повод на тв екраните. Което категорично навява асоциация със старата поговорка, че куче, което лае не хапе. Според зодиакалния им профил тримата гербери са верни и предани, винаги са на пост и пазят статуквото със зъби и нокти. Действията на финансовия и икономическия министър потвърждават основните характеристики типични за "Кучетата" - упорито до крайност, способно на дръзки забележки и чести критики. Вероятно премиерът е оценил чувството за хумор и оптимистичния дух на вицето си, които според хороскопа му често го спасяват от неприятностите.

 

 


Змия в пазвата на президента

Двамата най-силни играчи според рейтинговата листа в момента са родени под знака на тихата, мъдра и опасна змия. Въпреки че премиерът Борисов постоянно овърта и отказва да назове конкретен претендент, имената на Цветан Цветанов и Кристалина Георгиева най-често гравитират в публичното пространство около темата за потенциален кандидат-президент на ГЕРБ.
Политическите им опоненти трябва да са изключително внимателни, тъй като хората от този зодиакален знак са силен и хлъзгав противник, който винаги успява да се измъкне от трудна ситуация и да постигне целите си, предупреждават ясновидци.

 

 

 


Плъх

Хората плъхове са много живи, дейни и интелигентни, бързо улавящи потенциала във всяка една ситуация и достатъчно умели, за да приложат идеите си на практика.
Години: 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

 

 

 

Бик

Символ на увереност и сила. Биковете са тихи и търпеливи, мълчаливи, методични и донякъде обезличени. Зад този облик се крият оригинална и умна мисъл, невероятна упоритост и последователност, лидерство по натура.
години: 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

 

 

 


Тигър

Има буен, необуздан нрав, лесно се гневи, но привлича хората с магнетизма си. Дързък, обича да рискува, което обаче често води до катастрофа.
години: 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

 

 


Заек

Той е надарен, умерено амбициозен, приятен за компания, дискретен и най-важното Ц добродетелен. Обичат комфорта и домашния уют, отхвърлят всичко, което би застрашило тяхната сигурност. Разумни по природа, предприемат една или друга крачка след внимателно обмисляне на всички възможни варианти.
Родените в годината на Заека са щастливци
години: 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

 

 

Дракон

Притежаващи благородно сърце и много жизнени сили, Драконите се стремят да постигнат всичко в живота. Винаги търсят съвършенството, поставяйки прекалено високи изисквания преди всичко към себе си.
години: 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

 

 


Змия

Змиите имат развита интуиция, граничеща с ясновидство, разсъдливи са, въпреки че са способни да вземат бързи решения, доверявайки се повече на чувствата си, отколкото на своя и чуждия опит или съвети
години: 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

 

 

Кон

Конете изглеждат добре, умеят да се обличат, имат добри обноски. Ползват се с благоразположението на околните, често успяват в политиката и обществените отношения, но не са толкова умни, колкото изглеждат. Обикновено са надарени с богата душевност и сръчни ръце
години: 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

 

 

 

Маймуна

Имат силно развито чувство за хумор и са много забавни. Те са интелектуални и многостранно развити личности, разбират и се интересуват от всичко. Суетни са. Надарена с въображение и оригинално, нестандартно мислене,
години: 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

 

 

Петел

Открити и непринудени хора, които не угодничат, казват истината в очите и поради това често ги смятат за груби, дори агресивни.
години:1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005

 

 

Куче

Честно и вярно, Кучето има силно развито чувство за дълг. Най-благородните черти на човешката природа са събрани в него.
години:1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018

 

 

Глиган

Носи мир и спокойствие под флага на чистотата. Чувствителни и галантни, родените под този знак са приятни събеседници и интересни сексуални партньори. Обикновено са доверчиви и чистосърдечни.
години: 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019

ГЛИГАН: Яне Янев
ГЛИГАН: Яне Янев
ПЕТЕЛ: Георги Първанов
ПЕТЕЛ: Георги Първанов
КУЧЕ: Цецка Цачева
КУЧЕ: Цецка Цачева
КУЧЕ: Симеон Дянков
КУЧЕ: Симеон Дянков
КУЧЕ: Трайчо Трайков
КУЧЕ: Трайчо Трайков
КОН: Ахмед Доган
КОН: Ахмед Доган
КОН: Сергей Станишев
КОН: Сергей Станишев
ЗМИЯ: Кристалина Георгиева
ЗМИЯ: Кристалина Георгиева
ЗМИЯ: Цветан Цветанов
ЗМИЯ: Цветан Цветанов
ТИГЪР: Алексей Петров
ТИГЪР: Алексей Петров
МАЙМУНА: Волен Сидеров
МАЙМУНА: Волен Сидеров
ЗАЕК: Вежди Рашидов
ЗАЕК: Вежди Рашидов
ЗАЕК: Андрей Пантев
ЗАЕК: Андрей Пантев