Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Станишев:

„Аз съм постигнал в живота си изключително много. Почти никой няма такива постижения в национален и в европейски мащаб едновременно.“

Сериозно? Айде, бе?! Никой? Ама съвсем никой? Нека да направим един биографичен разбор на постиженията на литературния герой: Едно от най-големите житейски постижения на Станишев и до ден днешен остава това, че е син на бившия секретар на ЦК на бкп Димитър Станишев. Другото житейско постижение, че е успял да завърши история в историческия факултет на МГУ през 1989 и да напише дипломна работа за съветските униформи. УАУУУУ, дет се вика! Трето постижение е, че е висял една година в лондонската школа по икономика 99-2000, но след като вече е активен бсп активист от 1995 г. Ще се запитате ама какво е правил през дупките си в биографията – едно цяло десетилетие --от 1989 до 1999? Какви професии е упражнявал освен да е член на бсп? За това руската ВИКИПЕДИЯ мълчи, защото като напише човек името му, първият линк, който излиза е от википедия на руски. Тя също говори за дългогодишната връзка на Станишев със състудентката си Йончева (също бкп номенклатура с руска жилка)в Москва… ама за професионална реализация мълчи…. Та, след краткосрочната екскурзия до Лондон, въпросният става депутат на бсп и т.н….. останалото го знаем….

Та седя и се чудя какво толкова е направил този човек в живота си, че да смята, че е постигнал “изключително много.“ Какво точно? Какво го прави по-различен от връстниците му, които са завършили университет и са научили сносен английски като него. Повтарям, сносен, а не добър. Поради какво тази номенклатурна издънка, хранена цял живот със сребърна номенклатурна лъжичка се смята за нещо специално? Много ми е смешен Станишев, най-вече с това, че си вярва на посредствеността и баналността.

*Коментарът е от фейсбук