Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ФОРМА: Не е ясно дали Бекъм е подготвен, за да играе още в първия си мач за “Тотнъм” срещу “Манчестър Юнайтед”.
ФОРМА: Не е ясно дали Бекъм е подготвен, за да играе още в първия си мач за “Тотнъм” срещу “Манчестър Юнайтед”.

 

 

 

"Завръщане или предателство", "Отмъщението на Бекъм", "Излагацията на годината".
Това са част от коментарите на Острова за завръщането на Дейвид Бекъм във Висшата лига.
Талантът предприе много рискован ход, но иска да излезе отново на терена в английското първенство на 16 януари. Съпругът на Виктория Бекъм ще се събере на терена със старите си съотборници - Райън Гигс, Пол Скуолс, Гари Невил и Уес Браун. Този път звездният полузащитник ще бъде 
 

от другата страна

Бившият капитан на английския национален отбор и "Манчестър Юнайтед" се надява да облече фланелката на "Тотнъм" за дербито във Висшата лига срещу "червените дяволи". Бекъм беше ангажиран от мениджъра на "шпорите" Хари Реднап под наем за два месеца в паузата на американското първенство, където 35-годишният ветеран играе за "Лос Анджелис Галакси".

"Говорил е с моя син Джейми, с когото бяха съотборници в националния отбор - разказа хронологията на контакта мениджърът на "Тотнъм" Хари Реднап. - Джейми звънна и попита дали се интересуваме, защото Дейвид
с удоволствие би играл за нас
Харесвал футбола, който показваме. Още сто клуба го искаха. Самият Бекъм от дете е мечтаел да бъде в нашите редици, защото дядо му е привърженик на "Тотнъм". Нуждаем се от човек, който да вдига високи топки към Питър Крауч. Няма проблеми с центрирания, преки свободни удари и корнери."
Престоят на звездата ще бъде максимум за 14 срещи. Бекъм трябва да се завърне в редиците на "Лос Анджелис Галакси" за старта на сезона в американската
Мейджър сокър лийг

"Не става въпрос чак за толкова кратък период - обясни Хари Реднап. - В противен случай щях да се замисля. Може да се появят проблеми в отбора, защото досегашните титуляри няма да са доволни. Не е ясно в каква форма е и дали ще бъде способен да излезе срещу бившия си клуб."

Само преди месец Дейвид Бекъм обяви, че няма да играе за друг отбор в Англия освен за "Манчестър Юнайтед". С екипа на "червените дяволи" халфът има 265 мача и 62 гола от 1993 до 2003 г. През този период спечели шест пъти Висшата лига, два пъти Купата на Англия и веднъж Шампионската лига. Фут болистът не се раздели с настоящия мениджър на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън по най-добрия начин. В последния си сезон на "Олд Трафорд" талантът претърпя куриозен инцидент. След загубата на "Манчестър Юнайтед" от "Арсенал" в турнира за Купата на Англия сър Алекс Фъргюсън
изрита бутонка към главата
на футболиста и му отвори аркада, която беше затворена с няколко шева.
Още през декември Бекъм заяви желанието си да се завърне във Висшата лига. Първият клуб, към който реши да се обърне, беше "Манчестър Юнайтед".

"Не смятам, че може да ползваме Дейвид на неговата възраст - пресече мераците на играча сър Алекс Фъргюсън. - Никога не съм подписвал с играч на тези години. Може би с Хенрик Ларсон, но той беше при нас само за месец."
Думите на емблематичния мениджър жегнаха още по-сериозно таланта. Той ще се опита да спре отличната серия на "червените дяволи", която ги изведе
на върха във Висшата лига
В момента Димитър Бербатов и неговите съотборници са лидери в класирането с 44 т. и мач по-малко от преследвачите си. "Тотнъм" е четвърти с 36 т.

"Сър Алекс е страхливо старче - каза преди девет месеца Бекъм. - Направил е много за мен в "Манчестър Юнайтед". Беше ми като баща. Винаги ще му бъда благодарен, но моето желание беше да остана завинаги в клуба. Също като Райън Гигс. Някои неща не са писани да се случат."
Бекъм познава отлично футболистите на "Манчестър Юнайтед". Той е отправил хиляди удари по време на тренировки срещу холандския вратар Едвин ван дер Саар. Тези факти могат да разколебаят лидерите в класирането при мача им на "Уайт харт лейн".
Допълнителен плюс за "шпорите" ще бъде участието на бившия национал в
осминафиналите
от Шампионската лига. Лондончани се паднаха срещу друг бивш отбор на Бекъм - "Милан". Ветеранът игра за италианците до пролетта на миналата година. Мачовете са на 15 февруари и 9 март, което означава, че полузащитникът все още няма да се е завърнал в САЩ.


Последни 10 мача
26 август 2007 г.
Висша лига
"Манчестър Юн" - "Тотнъм" 1:0
27 януари 2008 г.
Купа на Англия
"Манчестър Юн" - "Тотнъм" 3:1
2 февруари 2008 г.
Висша лига
"Тотнъм" - "Манчестър Юн" 1:1
13 декември 2008 г.
Висша лига
"Тотнъм" - "Манчестър Юн" 0:0
24 януари 2009 г.
Купа на Англия
"Манчестър Юн" - "Тотнъм" 2:1
1 март 2009 г.
Купа на Лигата
"Манчестър Юн" - "Тотнъм" 0:0
(4:1 след дузпи)
25 април 2009 г.
Висша лига
"Манчестър Юн" - "Тотнъм" 5:2
12 септември 2009 г.
Висша лига
"Тотнъм" - "Манчестър Юн" 1:3
1 декември 2009 г.
Купа на лигата
"Манчестър Юн" - "Тотнъм" 2:0
24 април 2010 г.
Висша лига
"Манчестър Юн" - "Тотнъм" 3:1
30 октомври 2010 г.
Висша лига
"Манчестър Юн" - "Тотнъм" 2:0


Възрастта не е проблем

Мениджърът на "Тотнъм" Хари Реднап не се притеснява от възрастта на Дейвид Бекъм. Полузащитникът вече е на 35, а през последните няколко сезона претърпя сериозни контузии.
"Ще свърши работа - потвърди Реднап. - Вече не може да поддържа темпо като 17-годишен, но има прекрасен мозък, подава и стреля отлично. Способен е да разиграе топката и да я прати в точния човек."
Мениджърът на "шпорите" е доказал, че умее да преценява по-възрастните играчи.
"Просто имам усещане за хората - смята Хари Реднап. - Когато привлякох Уилям Галас, всички ми казаха - ти си луд. Защо го водиш при нас. Сега хората видяха колко качества има. Какъв играч! Преди години взех Нванку Кани в "Портсмут". Специалистите веднага отсякоха - "Той е приключил". Погледнете, че продължава да играе. Дори вкара в полуфинала и финала на Купата на Англия."

От три сезона е в САЩ

Дейвид Бекъм вече трети сезон играе в американското първенство Мейджър сокър лийг с екипа на "Лос Анджелис Галакси".
През този период е изиграл 48 мача, в които е отбелязал 9 попадения. Той премина в клуба от Западното крайбрежие след 4 години в "Реал" (Мадрид).
"Американските фенове знаят, че Дейвид е дал много на Мейджър сокър лийг, но и е взел доста - казва бившият мениджър на "Лос Анджелис" Алекси Лалас. - Отиде в "Милан" под наем, за да се подготви за световното първенство, но се контузи и пропусна голяма част от сезона в САЩ."

С "Милан" на "Олд Трафърд"

Дейвид Бекъм има два мача в кариерата си срещу любимия "Манчестър Юнайтед".
През миналия сезон неговият "Милан", воден от бразилския треньор Леонардо, се срещна с "червените дяволи" в елиминационната фаза на Шампионската лига. В първата среща англичаните победиха като гости с 3:2. На реванша, който се игра на "Олд Трафърд", британецът беше пуснат като резерва при резултат 3:0 за "Манчестър Юнайтед". Феновете на домакините реагираха положително при появата на техния любимец с противниковата фланелка. Двубоят завърши 4:0.
Още в следващия двубой от първенството на Италия срещу "Киево" Бекъм скъса ахилес.

Не идва за пари

Дейвид Бекъм няма да вземе големи пари за престоя си в Англия.
Талантът изобщо не е повдигал въпрос за възнаграждение, въпреки че преди години беше сред най-скъпо платените футболисти на планетата.
"Той има фантастична къща с басейн в Лос Анджелис. Би могъл да се излежава цял ден на шезлонга със съпругата си Виктория и да се радва на живота по време на паузата в американското първенство - разсъждава мениджърът на "Тотнъм" Хари Реднап. - Вместо това пожела да дойде при нас в адския студ и да играе футбол. Чувал съм истории за това колко печели. Вероятно е милиардер. Може да купи всеки футболен клуб в Англия, ако пожелае."

Виктория Бекъм
Виктория Бекъм
Леонардо
Леонардо
НЮХ: Хари Реднап знае да извлече максимума от старите пушки.
НЮХ: Хари Реднап знае да извлече максимума от старите пушки.
ПРОМЯНА: Преди години Сър Алекс и Бекъм бяха неразделни, сега не се понасят.
ПРОМЯНА: Преди години Сър Алекс и Бекъм бяха неразделни, сега не се понасят.
Алекси Лалас
Алекси Лалас