Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НОВ: Пламен Илиев беше привлечен заради отличните изяви на вратата на “Видима-Раковски”.
НОВ: Пламен Илиев беше привлечен заради отличните изяви на вратата на “Видима-Раковски”.

 

 

 

Страхотна война между вратарите се очаква да се разрази в "Левски".
Ръководството на тима се опита да засили конкуренцията с привличането на младежикия национал Пламен Илиев. Вместо това другите двама вратари на тима Божидар Митрев и Кирил Акалски започнаха да мърморят.
"За пръв път от много години изригна подобно напрежение - коментират в клуба. - Хубаво е, че ще има

реална конкуренция

и момчетата ще се стараят, за да се докажат. Тримата са млади и могат още доста да се развиват. Преди всичко беше ясно. Димитър Иванков дълги години беше несменяем титуляр. След това дойде Георги Петков, който дочака реда си. Реално Божидар Митрев трябваше да го замести, защото от най-дълго време е в клуба, но треньорското ръководство мисли по друг начин."
Митрев направи няколко добри мача в турнира Лига "Европа". 23-годишният софиянец вече пети сезон е в мъжкия отбор. Той стана първият български вратар
без допуснат гол
в мач от Шампионската лига, след като замени Николай Михайлов на полувремето в

мача с "Вердер"

Лошата форма на ветерана Георги Петков в началото на сезона накара ръководството да привлече стража на "Локомотив" (Пд) Кирил Акалски. 25-годишният талант получи няколко шанса за изява в първенството, но не успя да извоюва титулярно място. Акалски е известен със сприхавия си нрав, който демонстрира при едно от дербитата между "Локомотив" (Пд) и "Ботев" (Пд) през 2009 г. Тогавашният вратар на "смърфовете" скочи ек на ек със 120-килограмовия помощник-треньор на "канарчетата" Лилчо Арсов. Малко по-късно Акалски

просна на тревата

и запалянко на "Ботев".
Новото попълнение на "сините" Пламен Илиев навърши 19 г. през ноември. Талантът от Ботевград е младежки национал, а освен това беше избран за най-прогресиращ млад футболист за изминалата година.
От "Левски" са наложили забрана на треньора на вратарите Георги Шейтанов да коментира конкуренцията. Наставникът беше привлечен през есента, за да замени своя колега Руслан Михайлов.

Бившият национален вратар Пламен Николов: Винаги ние сме виновни

Бившият вратар на "Левски" Пламен Николов-Пинко е избиран четири пъти за страж №1 в "А" група. Изиграл е близо 250 мача в елита с екипите на "Локомотив" (Сф), "Левски" и "Септември". Талантът беше част от златното поколение, което спечели бронзови медали на световното първенство в САЩ'94. В момента Пламен Николов е спортно-технически директор на лидера в Източната "Б" група "Ботев" (Вр).
- Г-н Николов, кои са най-добрите вратари в "А" група?
- Безспорно най-класният е Раис М'Боли. Той направи отличен сезон в ЦСКА, а преди това беше отличен и в "Славия". Паскал Борел от "Черноморец" също е на високо ниво. След напускането на Балъков не е ясно неговото бъдеще. Приятно съм изненадан от вратаря на "Локо" (Сф) Боян Пейков, който привлече вниманието на Лотар Матеус. "Литекс" продължават да залагат на чужденец. Вероятно това е клубна политика. "Локомотив" (Пд) действат на същия принцип с Флориан Лучини. Всички момчета се представиха според очакванията.
- Във вашия бивш тим "Левски" ще има голяма конкуренция. Кой ще бъде титуляр?
- Който се представя най-добре. Пламен Илиев направи добър сезон, въпреки че играеше за последния в класирането "Видима-Раковски". Привличането му е нож с две остриета. Липсва му опит. Помня, че миналата година игра финал за юношеското първенство с екипа на "Видима-Раковски". Няма рутина при мъжете. Има качества. Притежава бързина и рефлекс. Умее да командва защитата. Действа със самочувствие. Ако се стовари цялата отговорност върху него, може да не издържи психически. Има доста подобни примери в "Левски" от последните години. Дано издържи. Вижте как Касияс беше наложен в "Реал" (М) още на 18 г.
- Какви са силните и слабите страни на другите двама вратари - Божидар Митрев и Кирил Акалски?
- Божката Митрев излезе от сянката на Георги Петков през този сезон. Направи добри мачове, но допусна и грешки. За Акалски не мога да кажа, защото има едва няколко мача. На него му се отрази цялата тази сага с преминаването в "Левски".
- Какво се случи с Георги Петков?
- Отношението на "Левски" не беше коректно. Всеки може да допуска грешки, но в България си имаме една максима. Когато се получи гол, винаги е виновен вратарят. Георги Петков си изпати за петте гола срещу "Спортинг". Два бяха негови, но за останалите не беше виновен. "Левски" е силен отбор за България. Мачка по терена, а когато им вкарат с един удар гол, излиза, че вратарят не си е свършил работата. Искат да си безгрешен. Направете сравнение какви грешки се правят в Европа. Сега се сещам за вратаря на "Арсенал" Дейвид Сийман. Във финала за един от европейските турнири "Реал" (Сарагоса) му вкараха от центъра. Въпреки това си остана национален вратар на Англия дълги години. На едно световно получи отново гол от 40 м, но това не промени нищо.
- Ще имат ли проблеми ЦСКА с вратарския пост след напускането на М'Боли?
- Виждам, че са взели вратаря на "Пирин" Благой Макенджиев. Не е ясно дали ще го привлекат. Другите двама са ясни - Здравко Чавдаров и Иван Караджов. Никой от тях не може да се доближи до класата на Раис.
- Кой трябва да пази в националния отбор?
- След оттеглянето на Здравко Здравков и Димитър Иванков имаме само трима класни на този пост. Безспорно №1 е Николай Михайлов. Конкуренция му правят Боян Пейков и Владимир Стоянов. Ако се получи приемственост, на вратата може да застане и Пламен Илиев, който сега пази на младежите.

ЧАКАНЕ: Божо Митрев се възползва от слабата форма на Георги Петков, но сега отново трябва да се бори за титулярното място.
ЧАКАНЕ: Божо Митрев се възползва от слабата форма на Георги Петков, но сега отново трябва да се бори за титулярното място.
МАЙНА: Бушоните на пловдивчанина Акалски лесно гърмят.
МАЙНА: Бушоните на пловдивчанина Акалски лесно гърмят.
Пламен Николов
Пламен Николов