Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В защитните си тези БСП извади аргумента, че ако Някой е извършил закононарушение - укрил данъци, реализирал необясними средства и пр., когато не е бил на власт, то не е укоримо. Госпожата/господинът е сгафил преди да се занимава с политика, следователно това може да се подмине.

Втората нелепост, която чувам системно, е твърдението, че БСП са единствената образцово функционираща демократична партия. Някой левичар-политолог да отиде на "Позитано" и да им обясни, че има различни типове партии в условията на многопартийната демокрация.

БСП е централизирана масова партия. Тя е либерализиран вариант на комунистическата партия и нищо друго. Използваният от нея демократичен централизъм в изпълнение на Корнелия Нинова не е световен образец за политическа партия.

Има масови партии от децентрализиран тип. Има елитарни партии, има лидерски партии от команден тип, има лидерски партии-движения, има партии-коалиции и т.н. Манастири много, устави много. БСП е параклис в многотията.

Третото, което постоянно се повтаря, е невярното твърдение, че опозицията е имунизирана от корупция, защото е опозиция. Това е лъжа! Да забравим, че има местна власт, при която опозицията на централно равнище е управляваща на местно. Използването на политически авторитет и позиция (депутат, съветник) за лична изгода е възможност при всички политици, независимо дали са на власт, или в опозиция. Като започнете от срещата с катаджия при извършено ПТП, минете през ходатайство пред държавен орган или частна структура и свършите с теглене на кредити. От КТБ се облагодетелстваха властници, опозиция и просто влиятелни хора.

Лекар може да злоупотреби с влиянието си, от ръководството на БСП, докато не са на власт, е невъзможно. Виж, като дойдат е друга работа. Така се получава.