Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лихварите от рода Хамдитата в Димитровград са принуждавали техни длъжници да проституират, за да върнат заемите, казаха на брифинг разследващите от ГДБОП и Спецпрокуратурата. Шестима братя цигани са обвинени за незаконна банкова дейност, изнудване, закани за убийство. 5 от тях са в ареста, а 1 се издирва.

"Техни жертви са бягали от България, други са принуждавани да проституират. Вземали са жилищата на хората, колите им с принуда да им ги прехвърлят. Лихвите са били 100%, няма договори за заемите, няма падеж. Често след 5 дни им се обаждат и кават, че искат цялата сума. Следват бой и заплахи да не подават жалби в полицията", каза ръководитгелят на Специализираната прокуратура Димитър Петров. 

ГДБОП разработва ромската фамилия от кв. "марийно" няколко месеца. При операцията в неделя и понеделник са намерени златни накити, които вероятно са били залог за заемите и много пари, каза зам.директорът ан ГДБОП Стоян Темелакиев.

"Отличават се с изключителна бруталност и незачитане на законите в държавата. Бедни хора от региона са ги търсили за услуги", допълни той.

Братята от фамилията не работят, но разполагат с много пари.