Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Делян Добрев: Сега съм доубит в политическия смисъл на думата

Аз имот нямам, живея в апартамент на майка ми, но под наем, защото жилището е на фирма на майка ми. Всеки месец превеждам по банков път 1200 лв. наем. Това е апартамент, който майка ми е купила от братовчедка ми, каза в студиото на „Тази сутрин“ по Би Ти Ви подалият вчера оставка депутат от ГЕРБ и шеф на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев.

„Сега съм доубит в политическия смисъл на думата. Това, което се случва в политиката – нападки и клевети, са неприятни неща и не съм от хората, които споделят поговорката: “Ти го плюеш, той си мисли, че дъжд вали“, каза политикът.

Добрев обяви още, че се оттегля от парламента заради фалшива новина, с която името му се забъркало със скандал с апартаменти. „Не мога повече! Не издържам повече по мой адрес да се спекулира! Един сайт написа, че моят кум и майка ми си взели апартаменти на ниски цени, което не отговаря на истината. Цената на отстъпено право на строеж не е цена на апартамента“, каза Добрев. И добави, че кумът му е платил 650 евро на квадрат за апартамент в „Манастирски ливади“, а майка му - за 753 евро на квадрат. Това е пазарната цена в квартала, каза Добрев.

И обясни, че говорил по телефона с Бойко Борисов в събота за оставката си. „Сега дори и да иска НС не може да отхвърли моята оставка заради решение на Конституционния съд по първата ми оставка“, каза политикът.

Той остава областен координатор на ГЕРБ в Хасково, засега няма да излиза от политиката.