Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър: Youtube/ Kathimerini.gr
Кадър: Youtube/ Kathimerini.gr

31-годишният българин, който e арестуван в Гърция по подозрение, че е убил бизнесмена с гръцко и австралийско гражданство Янис (Джон) Макрис (46 г.) пред дома му в Атина на 31 октомври 2018 г., няма как да е извършил престъплението. На записите от охранителни камери ясно се вижда, че убиецът е по-слаб и по-висок. Това заяви адвокатът на българина Апостолос Литрас, цитиран от "Дейли мейл".

Защитникът заяви, че тези кадри по никакъв начин не доказвали вината на подсъдимия Серафим Юлиянов.

Кадри от шокиращото убийство бяха разпространени в гръцките медии. На тях се вижда как мъж с бейзболна шапка стреля с пистолет през страничното стъкло на колата на бизнесмена. Вижда се и опитът на Макрис да избяга от колата, докато убиецът продължава да стреля. Накрая той умира на място.

"Полицията няма доказателства, само подсказки. На местопрестъплението няма ДНК, няма свидетели, нито оръжие и пръстови отпечатъци", разкри още Литрас.

Детективите в Атина смятат, че Серафим е наемен убиец и се е върнал в Атина от София на 2 април за друга поръчка. Въпреки това, той имал документи, доказващи, че е бил в Гърция по странични бизнес дела.

Във връзка с убийството полицията издирва и 35-годишния брат на задържания, за когото се предполага, че в момента се намира в България. Те смятат, че двамата братя са набавили дегизировката си часове преди тежкото престъпление и са се преоблекли в тризвезден хотел.

На излъчените кадри се вижда наетата от убийците кола. Това позволило на полицията да я проследи до фирмата за отдаване на такива автомобили.

Смята се, че Серафим и брат му са сменили поне три коли под наем по време на двуседмичния период, през който били опашка на Макрис и го следели непрестанно. Бизнесменът явно е усетил, че е бил следен. Той споделил на близки за опасенията си и започнал да носи пистолет в себе си.

Според полицията Серафим и брат му планирали убийството три седмици.