Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Каракачанов и Младен Маринов Кадър: Канал 3
Красимир Каракачанов и Младен Маринов Кадър: Канал 3

МВР е започнало да усилва охраната на границата с Гърция както с гранична полиция, така и с жандармерия. Прехвърля се и допълнителна техника. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов след среща при премиера Бойко Борисов заради опасността големи групи бежанци да се опитат да влязат от южната ни съседка на път за Западна Европа.

Не искам да има паника, но трябва да сме обективни. Когато в съседките ни има проблеми, ние трябва да сме подготвени, заяви още Маринов.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че всички мерки са съгласувани с премиера.

Армията също е готова да се включи като в рамките на 24 часа ще даде 1200 души, а като цяло 3000, гарантира той.

Районът на граничен пункт Кулата е най-опасният от гледна точка на проникването на големи групи хора, обясни той.

Засега и в Турция, и в Гърция са взети мерки срещу тарторите на бежанците и ситуацията е под контрол, каза Каракачанов. Не било изключено обаче да има ново раздвижване на бежанците покрай Великден и през предизборната кампания за европарламент, когато можело да се опита дестабилизиране на Европа, предупреди Каракачанов.

Ако някой иска да дестабилизира Европа чрез такива маси, то той ще се опита да го направи. На територията на България не се забелязва подобно нещо. Ще го кажа за пореден път, всичко необходимо ще бъде направено. Ако някой се опитва да провокира България отвън, взели сме всички мерки това да не се случи, категоричен е военният министър.