Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йорданка Фандъкова СНИМКА: Архив
Йорданка Фандъкова СНИМКА: Архив

Йорданка Фандъкова каза пред Нова тв, че още не е решила дали ще се кандидатира за четвърти мандат като кмет на София.

Не съм от политиците, които не слизат от колата, моите обувки най-често са кални. Наистина управлявам най-големия град и това е огромна отговорност. Имало е много моменти, когато съм се чувствала оскърбена и ядосана. Това е най-вече, когато прочета или чуя лъжа, защото е трудно да опровергавам. Когато се оправдаваш, остава у хората чувството за някаква далавера. Най-много ме наскърбява това, че около избори периодично започва да се говори, че отново съм болна, което тревожи близките ми.

Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова по Нова телевизия.

Какво още разказа тя:

За близките: Винаги съм смятала, че здравето е божия работа. А ракът е просто диагноза. Съпругът ми беше винаги до мен. Съпругът ми е по-затворен, той е главата на семейството. След толкова години любовта е различна. Внуците създават усещането, че можеш да си позволиш повече, да ги поглезиш, да се порадваш. Обичам дъщеря си повече от себе си.

За скандала „Артекс“: Няма поправка „Артекс“, това вече трябва да е станало категорично ясно.

За съблазънта да живее в евтин имот: Имам си жилище, то е придобито като обезщетение. Стига ми. Никога не съм водила подобни разговори.

За заплахите и натиска: Да, знам за заплахите към главния архитект. Той сподели за есемеси. Фигурата му е такава, да бъде подложен на натиск от всички страни. Няма навика да се оплаква и не ми се е оплаквал. Аз не съм получавала, вероятно защото всеки вече знае, че категорично не се поддавам на натиск.

За „Граф Игнатиев“: Ще направя всичко възможно да бъде харесан, и след като са отстранени всички забележки се надявам това да бъде една достойна улица за центъра на София.