Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кметът на Созопол Панайот Рейзи, заснет в спецсъда. Снимки: Авторът
Кметът на Созопол Панайот Рейзи, заснет в спецсъда. Снимки: Авторът

Кметът на Созопол Панайот Рейзи ще се кандидатира пак за градоначалник на морския град наесен, въпреки че е обвинен за присвояване на 2 млн. лв. общински пари чрез ремонти на улици, сгради и почистване на дерете в общината. Това обяви самият той на излизане от спецсъда. 

"Ще се кандидатирам пак наесен. В България има здраво и мислещо правосъдие. 2 млн. лева не са нито източени, нито присвоени. Работата е свършена", коментира Рейзи. 

Днес магистратите трябваше да решат дали да го отстранят от длъжност по искане на прокуратурата. Делото обаче се отложи, защото адвокатът на Рейзи Богдан Йорданов е в чужбина. Да бъде отстранена от длъжност от обвинението настояват и Златка Мусева, главна счетоводителка на община Созопол.

Според прокуратурата Рейзи е плащал с пари на общината за ремонтни дейности, но те отивали при човек, който нямал нищо общо с фирмата изпълнител. От държавното обвинение са установили 33 случая между 2014 г. и 2017 г., при които Рейзи с Мусева е присвоил 1 989 474 лева. За целта той извършвал и документни престъпления, като били подправяни договори и фактури.

Казусът за отстраняването на Рейзи и Мусева ще се решава в понеделник от спецсъдия Христина Михайлова. 

Очаквайте подробности!