Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Зъболекар №1 в САЩ Джон Карвели държи в ръцете си съдбата на Кубрат Пулев. Той е председател на щатската спортна комисия в Калифорния, която на свое заседание на 14 май ще разгледа поведението на Кобрата след победата му над Богдан Дину и знаменитата целувка на Джени Суши. Видеото, което репортерката качи след мача, събра над 1 млн. гледания.

Четири дни по-късно на специална пресконференция Джени Суши и нейната адвокатка Глория Олред заговориха за сексуално насилия.

“От решението на комисията зависят нашите следващи стъпки. До заседанието, на което държим да бъдем изслушани, моята клиентка няма да говори пред медиите”, заяви Олред. “За мен има основания за сексуално насилие”, допълни тя.

Щатската комисия издава лицензите за всички състезания на територията на Калифорния. Но по силата на новите правила на боксовите асоциации, ако загубиш лиценза си в един щат, губиш го за цялата територия на САЩ.

Карвели е вицепрезидент на най-голямата зъболекарска корпорация в САЩ - “Либърти”, от 2004 г. Играл е американски футбол в колежа, а през последните 10 г. е треньор по европейски футбол на момичета.

Негова заместничка в комисията е Мери Леман. Има собствена адвокатска кантора от 1995 г. Между 1999 и 2002 г. е професионална боксьорка в суперлека категория, като записва 5 победи и 0 загуби на ринга.

Джени Суши, облечена доста прилично, на пресконференция с адвокатската си.
Джени Суши, облечена доста прилично, на пресконференция с адвокатската си.
В комисията има и петима членове. Марта Шен-Уркидес е изпълнителен директор на USAsia от 2007 г. Арбитър е по търговски дела в Калифорния. В момента е със собствена юридическа практика. Бивш съдия по бокс. Работила е за олимпиадата в Пекин, където се би и Кобрата.

Върнън Уилямс е най-добрият неврохирург в спорта и шоубизнеса. Бил е консултант на “Лос Анджелис Лейкърс” в НБА, на “Лос Анджелис Кингс” и “Анахайм Дъкс” от НХЛ, на “Лос Анджелис Спаркс” от женската НБА и на легендарната група “Кис”. Със собствена клиника по спортна неврохирургия.

Ван Гордън Сотър е пенсиониран журналист. Бивш президент на CBS Sports и CBS News и изпълнителен вицепрезидент на CBS Broadcasting. Телевизионен водещ в Чикаго и шеф на бюрото в Париж на CBS News. Репортер на вестници в Чикаго и Детройт. Запален рибар.

Луис Аяла е президент на AMG Consulting. Анализатор в частния бизнес. Специалист по пиар. В момента е кмет на град Алхамбра в Калифорния. Бивш играч на американски футбол. Треньор по европейски футбол в юношеските лиги на Калифорния.

Джеймс Араби е профсъюзен деятел от 2001 г. Работи за федерацията на учителите в Калифорния.

Анди Фостър е изпълнителен секретар на комисията. Преди това е изпълнявал същата длъжност и в щата Джорджия. Един от най-добрите треньори и съдии по ММА в САЩ. Бивш състезател по бокс при аматьорите, като има 23 победи и 3 загуби.

Джени Суши, която бе представена с истинското си име Дженифър Равало, прочете и своята версия за скандала. Според нея, след като я целунал, Кубрат Пулев продължил. Тя се обърнала за да прибере нещата си в раницата. Българинът минал отзад, обарал я

сериозно, като стиснал и двете бузи, след което се изсмял и продължил.

На партито след мача тя отишла заради своя приятелка, която я поканила, и видяла възможност да вземе интервюта и от други боксьори, които се били същата вечер.

Кобрата се появил рано сутринта чак в края на купона.

Адвокат Олред осъди вече Бил Козби, Тайгър Уудс и Тръмп

Глория Олред, която се изправя срещу Кобрата, е най-високопоставеният юрист по отношение на женските права в САЩ.

Тя защитава жените в обвиненията им срещу много известни и важни мъже от шоубизнеса, политиката и спорта, които са обвинени в секскуално насилие.

Тя е еврейка, на 77 г., висока е само 160 см, но се изправя срещу доста по-високи от нея влиятелни мъже и им изпразва безпощадно банковите сметки.

Олред бе адвокат на Мел Би от “Спайс Гърлс” по делото за признаването на Еди Мърфи за баща на дъщеря .

Защитаваше Кели Фишър, зарязана пред олтара от Доди ал Файед, който започна връзка с принцеса Даяна и загина заедно с нея в катастрофа в Париж. Тогава го нарече “жаба, облечена в дрехите на принц”.

Тайгър Уудс също бе обезкостен от Олред, когато тя бе представител на Рейчъл Ючител - една от осемте му любовници, и плати сериозна сума.

Олред постигна и споразумение за трите жени, които обвиниха президента на САЩ Доналд Тръмп в тормоз и неправомерно сексуално поведение.

Глория беше адвокат и на 28 от 33-те жени, които вкараха в затвора легендарния комик Бил Козби. Наета е и по делото на известния холивудски продуцент Харви Уайнстийн, който е обвивен в изнасилване на куп актриси, за да ги урежда с роли във филмите му.

Повечето от делата обаче не влизат в съда, защото тя е царицата на извънсъдебните споразумения. Това е нейната тактика - дава пресконференция, насочва прожекторите към поредната плячка и пуска медиите да я тормозят. После чака обаждане от адвоката на жертвата. Даваш чек, обвинението се оттегля и всичко приключва.

Нейната кариера започва още в края на миналия век, когато е една от лидерките на движението против забраната на абортите.

След това се насочва към правата на жените.

Нейното богатство се оценява на няколкостотин милиона долара, като е №1 сред жените юристи.

Фенове: Защо Джени се хилеше на целувката, а не му удари шамар?

Глория Олред
Глория Олред

Фенове на бокса реагираха доста бурно на обвиненията на Джени Суши срещу Кубрат. “Защо не обяви, че поведението му е недопустимо още след интервюто? Да му зашлеви един шамар. Какво толкова се промени за няколко дни? След целувката сияеше от щастие”, написа Алекс Винтер в един от форумите на специализираните сайтове.

Мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев бе категоричен, че шансовете той да бъде спрян от бокса са нулеви.

“Изслушването пред спортната комисия е нещо напълно нормално в такива ситуации. Ние също ще бъдем подготвени. Не се притеснявайте за кариерата на Кубрат. Той единствено трябва да мисли за следващия си двубой”, обясни пловдивчанинът пред “24 часа”.

Появи се и снимка на Джени от купона вечерта след боя, на която тя е в доста добро настроение в компанията на брата на Кубрат Пулев Тервел.

Още при завръщането си от САЩ Кобрата обясни, че е имало доста интересно поведение от нейна страна по време на купона.

Той намекна, че Джени е стигнала до нещо повече от целувка в тоалетните на хотела, където е било партито.

Мнозина обаче не одобряват поведението на Кобрата. В Калифорния действат едни от най-тежките закони срещу сексуалния тормоз в целия свят и много си изпатиха през последните години.