Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов. Кадър БНТ
Цветан Цветанов. Кадър БНТ

Не съм облагодетелствал „Артекс“ по никакъв повод, заяви заместник- председателят на ГЕРБ

"С премиера Бойко Борисов имаме изключително коректни отношения. Аз никога не предавам!" Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов в "Панорама" по БНТ

"Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже. Сторих това, което трябваше да направя", каза Цветанов по повод оставките като депутат, шеф на групата на ГЕРБ и шеф на вътрешната комисия. 

И повтори, че решението да напусне парламента е негово. Разумното решение е да направиш мостове, емоциите правят езера. Разумът надделя. Когато не си направил нарушение, когато си спазил закона и си извървял цялата процедура няма от какво да се притесняваш, обясни зам.-председателят на ГЕРБ. И уточни, че в ГЕРБ се носи  морална отговорност. Припомни случаят, когато Димитър Главчев подаде оставка като шеф на парламента без да е виновен в навечерието на европредседателството. Другите случаи на морални оставки са при инцидента в Своге, когато оставки хвърлиха Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски.

Цветанов обясни, че има два апартамента с два гаража в квартал „Изток“, като е направил замяна с въпросния апартамент с гараж, а разликата в квадратурата е била доплатена със 100 000 лв. В препродажбата на разменените апартаменти Цветанов не вижда нарушения, тъй като всичко е в съответствие със закона. Той обясни, че след първите авансови плащания към „Артекс“, Симеон Велков е споделил пред него, че си търси жилище, след което е закупил един от предишните му апартаменти.

Цялата „интрига“ около казуса се дължи на атака на опонентите на ГЕРБ преди евроизборите, заяви Цветанов. По думите му, преди всеки едни избори срещу него започва компроматна война.

„Не съм облагодетелствал „Артекс“ по никакъв повод“, категорично заяви Цветанов. По думите му, компанията е на пазара над 20 години, а той познава собствениците ѝ от едва две години.

Припомни, че атаките срещу него винаги са преди избори и даде пример с обвиненията за подслушване през  2013 г. И обясни, че тези политики изместват дневния ред- дебат за евроизборите и скандалите в БСП.

Това е мъдрото и разумно решение, които може да консолидира партията, каза за оставката си Цветанов. И обясни че "не може човек, който е с повдигнато обвинение за пране на пари, да бъде водач на листата, а лидерът на ПЕС да бъде игнориран" в евровота.

Сигналът за сградата „Златен век“ е бил изпратен до множество институции и адресати, заяви Цветанов. Тъй като той не представлява компетентен орган, Цветанов е препратил сигнала по надлъжния ред до компетентната институция.

Цветанов отказа да коментира разговорите си с премиера от лоялност и коректност към него.

Той не изключи да има руска връзка около скандала с апартамента му, защото е единственият политик, който е коментирал руски хибридни атаки и случая "Скрипал"

Турция категорично не се е намесвала при приемането или съставянето на поправките в Закона за вероизповеданията, заяви Цветанов.