Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Адвокат, журналист и модел, разкрили детайли около вечеринките на Берлускони, починаха неочаквано

Любителите на интриги получиха поредния повод за догадки около най-нашумелия скандал със секс, пари и власт в Италия през последните години.

Изненадващата смърт на 34-годишната бивша манекенка от марокански произход Имане Фадил, която е участвала в 8 “бунга-бунга” партита на Силвио Берлускони, дойде като гръм от ясно небе. Нейният фатален изход беше пазен в тайна от болницата до Милано, където е настъпил, за повече от седмица.

За смъртта на модела властите разбраха случайно от адвоката й, който пък бил информиран от роднините на момичето. Мистерия обгръща причините за смъртта – отровена ли е била красивата жена, която разказа за чудноватите вечеринки с млада женска плът в имението на бившия премиер? Магистратурата откри дело за умишлено убийство от неизвестен извършител.

Първият случай на странна смърт беше този на Еджидио Верцини, бившия адвокат на мароканката Карима ел Махруг. На непълнолетното навремето момиче, станало известно с артистичния псевдоним Руби, беше кръстена и съдебната сага около партитата на Берлускони.

В момента

тече третият процес около аферата “Руби”.

На 4 декември миналата година 60-годишният адвокат Верцини направи неочаквано разкритие за бившата си клиентка – че през 2011 г. получила в Мексико, където живя през изминалите години, 5 млн.евро от Силвио Берлускони чрез банка от Антигуа. Два милиона били предназначени за бившия мъж на Руби Лука Рисо, който трябвало да я “контролира”.

Карима ел Махруг – Руби, беше непълнолетна по време на партитата на Берлускони.
Карима ел Махруг – Руби, беше непълнолетна по време на партитата на Берлускони.

Другите 3 милиона пък били за самата Карима ел Махруг. Адвокатът аргументира разкритието си с “моралното си и етично задължение”. Въпреки че адвокатът на Берлускони Николо Гедини опроверга категорично, Верцини обяви, че е готов да даде подробности. Още същия ден обаче той замина за Цюрих, а ден след това сложи край на живота си чрез асистирано самоубийство в специлизираната клиника Dignitas.

Както се разбра, адвокатът бил неизлечимо болен. В завещанието си беше написал, че иска за смъртта му да се съобщи едва 30 дни по-късно.

И друг персонаж, ровил се из дебрите на аферата “Руби” от самото й начало, почина неочаквано – това е съдебният журналист на в. “Стампа” Емилио Рандачо. 49-годишният Рандачо следваше дълги години процесите за “бунга-бунга”, но на 13 февруари т.г. не се яви в съда на Милано, както правеше всяка сутрин. Вместо това

беше намерен мъртъв в дома си.

На 1 март почина в болница до Милано и 34-годишната мароканка Имане Фадил, свидетелка в процесите за вечеринките в имението на Берлускони. Черният дроб и бъбреците на бившата манекенка се бяха разпаднали напълно, силно засегнат беше и гръбначният й мозък.

Имане Фадил почина на 34 г. в болница до Милано.
Имане Фадил почина на 34 г. в болница до Милано.

Първоначално се предположи, че е била отровена с радиоактивни вещества. След изследвания обаче се оказа, че такива липсват в организма й. Вместо това беше открито високо съдържание на тежки метали като антимон, хром, кадмий. Следователи и експерти още не могат да си обяснят причините за смъртта на Фадил, която е била откарана в болница до Милано на 29 януари, след като се почувствала зле в дома на свой приятел.

Дали става въпрос за отравяне или пък за изключително рядко заболяване? Необяснимо е и защо болницата не е съобщила за смъртта на жената. Според адвоката Паоло Севези клиентката му подозирала приживе, че я шпионират. Още в началото на съдебната й одисея била подложена на натиск да оттегли свидетелствата си, а после получила и предложение да се откаже от тях срещу 250 000 евро, но го отхвърлила.

В своите разкрития за вечеринките Имане беше разказала не само за секс и пари в тях, а и за присъствието на сатанински ритуали.

“Нещата не се ограничават само до един мъж с власт, който разполагаше с много момичета. Има нещо повече, много по-тежки неща”, каза Имане в интервю за в. “Фато куотидиано”.

Бившата депутатка от партията на Берлускони Суад Сбай, от марокански произход, обаче сочи пръст към съвсем друга следа, свързана с мароканската дипломация. “Имане е била отровена и за жалост това у нас не е новост, защото става въпрос за безскрупулни хора.

Карат те да изпиеш нещо, което съдържа живак, кристал от киселина, който е без мирис и те убива така, сякаш че е болест”. Според бившата депутатка отговорността за смъртта на Имане трябва да се търси в средите на висшата мароканска дипломация, с които момичето сътрудничела.

“Красиви момичета като Имане и Руби през изминалите години пристигнаха много в Италия и може да се предположи какво правят.

Срещи, видеозаписи, изнудвания.

Не е само с Берлускони. Хора от висок ранг са били изнудвани по подобен начин от мнозина. Много вероятно Имане е направила крачка назад, превърнала се е в проблем и са я елиминирали.”

Според Суад много марокански момичета живеят в луксозни апартаменти в центъра на Рим, без да могат да си го позволят, и пътуват непрекъснато между Рим и Милано. „Някои напускат трафика и се връщат в Мароко, но рано или късно ги откриват.” Според в.”Република” навремето Имане била заведена в имението на Берлускони от сириец, живеещ в Милано, който в момента е шеф на местна фирма за стомана.

Прокопсаха ли едновремешните героини от бунга-бунга, чиято мечта беше да пробият в шоубизнеса на Италия, излагайки телата си в имението на Берлускони? И до днес мнозина наричат въпросните момичета “олджетине” .

Това е така, защото навремето повечето от тях живеят в кооперация на улица “Олджетина” 65 в Милано. Тя се намира в квартал, изграден от бившия премиер. 14 от обитателките на въпросния жилищен комплекс бяха въвлечени в съдебния скандал “Руби”. Става въпрос все за момичета, участвали във веселите вечеринки в имението на Берлускони.

Първа в списъка е мароканката Карима, известна като Руби. След скандала, който избухна при откриването на първото дело, Карима забегна в посока Мексико. Първоначално се омъжи за Лука Рисо, собственик на заведение от Генуа, от него има и дете. Тя обаче не издържа дълго в Мексико и се върна в Генуа. Днес 27-годишната жена

не иска да чува имената Руби и бунга-бунга.

Карима е вече разведена с първия си мъж и живее с втори – Даниеле Лео, от когото има дете. И той работи по нощни локали и фитнес клубове. Въпреки че няма никакви доходи, Руби живее в апартамент в най-богатия буржоазен квартал на Генуа. Карима ел Махруг води всяка сутрин дъщеря си на училище, ходи на фризьор, посещава едно и също кафене в центъра на Генуа. Мнозина обаче продължават да шушукат, като я видят, “Това не е ли онази...” Колкото и да звучи странно, Карима не е познавала лично другата мароканка от бунга-бунга партитата, която почина загадъчно на 34 г. – Имане Фадил.

Сред най-прочулите се покрай веселите партита момичета беше и Никол Минети.

Никол Минети беше сред организаторките на партитата.
Никол Минети беше сред организаторките на партитата.

Запозналата се с Берлускони в зъболекарския кабинет Никол

се издигна до организаторка на екстравагантните вечеринки

в имението му, а после направи и политическа кариера, тъй като благодарение на него стана oбластна съветничка в Ломбардия.

Днес Никол се наслаждава на живота си между Ибиса, САЩ и Уругвай. Не спира да публикува снимки по плажове и фитнес салони, за да демонстрира добре изваяното си от тренировки тяло. Тя има и собствен сайт, чрез който продава линията си козметични продукти за поддържане на тялото.

Работи и в ресторантите на мъжа, с когото живее. Неотдавна съдът в Милано я осъди на година и 8 месеца затвор и на глоба от 60 000 евро за незаконни разходи с обществени пари през периода й на областна съветничка.

Доста популярна от партитата стана и Франческа Чиприани, която се прочу като участничка в риалити предавания. И днес подарилата си щедър бюст 7-а мярка италианка продължава да участва в различни риалити програми, вкл. и в “Острова на известните”.

Франческа Чиприани участва в риалити предавания.
Франческа Чиприани участва в риалити предавания.

Маристел Поланко, която навремето се явяваше тук-там като асистентка в тв предавания, след скандалите реши да се пробва и в музиката, омъжи се и за баскетболист. Друго бунга-бунга момиче е Арис Еспиноза, която беше сред рекордьорките по най-много участия – 43 на брой, в

“елегантните вечери” в имението на Берлускони.

Арис Еспиноза се прехранва чрез готварски рецепти в инстаграм.
Арис Еспиноза се прехранва чрез готварски рецепти в инстаграм.

Днес тя се опитва да се храни от рецептите, които предлага по инстаграм и в тв канал на Берлускони.

Много от другите момичета предпочетоха да потънат в анонимността и да избягат от миналото. Няколко от участничките – Ирис Берарди, Елиза Баризонте, Барбара Гуера, близначките Де Виво са подсъдими в третия процес “Руби”. Барбара Гуера днес живее в огромна вила в Брианца, която е получила като подарък.

Една от любимките на Берлускони беше Барбара Фаджоли, която се радваше на успешна тв кариера. Днес вече никой не си спомня за нея в телевизията.

Алесандра Сорчинели, която навремето стана известна със записа на телефонното й обаждане, в което моли Берлускони да накара касиера си да задвижи блокирано плащане от 160 000 евро “защото няма и стотинка”, днес се изявява като певица.

Алесандра Сорчинели се изявява като певица.
Алесандра Сорчинели се изявява като певица.

Живее между Калифорния и всяко възможно място по света, където има червен килим, тв камери и петзвездни хотели.