Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Жената на Зинедин Зидан се определя като скромна домакиня, въпреки че съветва един от най-важните хора в света на футбола

Сривът на "Реал" (Мадрид) в никакъв случай не е интересна новина единствено за маниаците с шалчета, които се събират в кафенето до стадиона, за да люпят семки и да бистрят клубните проблеми.

Испанският футболен гранд през десетилетията се е превърнал в институция, надхвърлила ежедневните фенски страсти. Неслучайно го наричат Кралския клуб. В него са съсредоточени инвестиции за милиарди евро. С него се съобразяват футболни босове, депутати, министри, политици и дори крале. Кризата в толкова мащабна и влиятелна структура се отразява на бизнеси и политически кариери. Ето защо е толкова важно "Белия балет" винаги да е в цветущо здраве и с цената на всичко да господства над европейския футбол.

Последните месеци обаче бяха ужасяващи за мадридския клуб и той изгуби огромна част от аурата си на

съвършена машина за правене на пари.

Поредица от лоши управленски решения доведе до тежки сътресения на ст. "Сантяго Бернабеу". В този изключително тежък момент всички надежди се обърнаха към единствения възможен спасител - Зинедин Зидан. Френският футболен гений беше помолен, примамен, притиснат да се върне отново на треньорския пост и да спре разрухата в най-успелия футболен клуб в целия свят. Прекият му началник - клубният президент Флорентино Перес, му обеща стотици милиони за нови трансфери, пълната власт над събитията в отбора, огромна заплата и всички други звезди, които имаше за сваляне. Само и само Зизу отново да се нагърби с каузата, наречена "Реал" (Мадрид).

Преди да каже "да", Зинедин Зидан трябваше да се допита до най-важния съветник в житейския и професионалния му път. Съдбата на най-популярния и влиятелен футболен клуб зависеше от красивата, но до лудост скромна Вероник Зидан. Тя можеше да смръщи вежди и нейният съпруг на момента щеше

да откаже многомилионната работна оферта.

Съпругата на великия футболист, а след това и много успял треньор явно прецени, че семейството няма да пострада особено, ако любимият се ангажира с трудната задача да вади "Реал" от калта. По-голямото й притеснение беше, че отново ще трябва да се сблъска с интереса на публиката. Просто нямаше как да се случи по друг начин, при положение че Зинедин Зидан в момента е един от най-обсъжданите хора на планетата. А неговата половинка най-много от всичко на света мрази да бъде в полезрението на медиите.

Това, разбира се, я прави още по-желана за неуморните преследвачи на сензации и интриги в света на шоубизнеса, политиката и спорта. Вероник до този момент печелеше битката с журналистическата гилдия. Тя любезно отказва поканите за интервюта и умело прикрива всички любопитни подробности от житието и битието си. Враг е и на социалните мрежи и рядко позволява на роднините да публикуват снимки с нейно участие.

Какво всъщност се знае за Вероник?

Тя е

юношеската

любов

на Зинедин Зидан. Двамата се запознават, докато младокът се опитва да пробие в професионалния футбол и живее на общежитие в Кан. Сградата е разделена на два блока за мъже и жени, но съдбата ги среща в коридора. По това време красивата Вероник Лентиско-Фернандес следва биология, като в същото време тренира в престижна танцова школа. Двамата моментално намират общ език - произхождат от бедни семейства, но преследват големи мечти. Наемат си малко апартаментче, тъй като Зизу изкарва по 1000 франка на месец, които са около 180 евро днешни пари. Основният им капитал е младостта, а съдбата им е подготвила само щастливи събития по пътя към върха.

Зидан пробива във футбола и не след дълго паричните проблеми остават просто лош спомен от миналото. Двамата живеят пет години на семейни начала, преди да си кажат "да" на скромна церемония в кметството на Бордо. След това е време за уточняване на бъдещите житейски позиции на двамата съпрузи.

На Зидан му е писано да стане звезда от международен калибър, а Вероник избира за себе си живота на скромна домакиня и горда майка на четирима синове. С успехите на семейство Зидан идват и камерите, но южнячката с испански корени не желае да бъде от онези красавици в стил Виктория Бекъм. Тя е неотлъчно до съпруга си на важните церемонии, когато го обсипват с почести, но винаги успява умело да потъне в сенките след приключването на официалната част.

На настоятелните молби да разказва за себе си отвръща с шаблонното оправдание, че няма нищо чак толкова интересно в биографията й. Нищо че съветва един от най-важните хора в съвременния футбол. Близките я определят като енергична жена, която отделя огромна част от младостта си в отглеждането на

синовете си Енцо, Лука, Тео и Елиаз.

И четирите момчета се опитват да пробият в професионалния футбол, но едва ли ще повторят великите успехи на баща си.

Няма проблем. Татко и мама са се погрижили нищо да не им липсва в живота и никога да не усетят студените пипала на бедността, така както са ги усетили самите те.

Животът на семейството е толкова сплотен и безоблачен, че чак вбесява любителите на евтини сензации. За Зидан нито веднъж не се чу да се е заглеждал по по-млада и готова на всичко красавица.

"Често ме питат как опазих връзката ни, при положение че около големите футболисти винаги са се навъртали красавици. Чисто и просто става дума за истинска обич. Когато я срещнах преди доста вече години, на секундата разбрах, че това е моята жена. И нито веднъж след това не съм се усъмнил в моето решение", описва Зидан уж простичката, а в същото време толкова трудна за изпълнение рецепта на семейното щастие.