Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"В началото на март правителството във Варшава обяви програма за превъоръжаване на армията на стойност около 49 млрд. долара, които до 2026 г. трябва да бъдат изхарчени за модерно военно оборудване, включително 32 изтребителя от пето поколение, най-вероятно американски стелтове F-35.

Ако последното стане факт, Полша ще бъде първия бивш съветски сателит, който притежава най-новите "невидими" щатски бойни самолети."

В същото време:

В България не е преставал дебатът дали трябва да членуваме в НАТО, а според миналогодишно проучване 42% от българите искат Русия да ни пази, и само 17% предпочитат да разчитаме на САЩ.

И още:

> След падането на комунизма, в Полша приложиха т. нар. шокова терапия на гениалния Балцерович за бързо преминаване към пазарна икономика. Това доведе до невероятни темпове на икономическо развитие и финансова стабилност.

> По същото време в България още на първите свободни избори победител беше БКП/БСП, последваха два държавни фалита за първите няколко години от прехода.

> В Полша не пуснаха Нощните вълци на Путин да влязат в страната.

> Тук бяха посрещнати с хляб и сол пред "Александър Невски".

П.П. Икономиката на Полша вече е призната за развита, и страната стана първата от бившия социалистически лагер, която влиза в групата на 25-те водещи икономики в света.

Въпросът "Кога ще ги стигнем?" е риторичен.

*От фейсбук!