Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Първият му гол беше съвършен, вторият беше красив, но третият идваше от друга вселена. И тогава на стадиона се случи нещо изключително рядко срещано.

Публиката стана на крака и започна да аплодира бурно звездата на противниковия отбор.

Феновете на "Бетис" просто нямаше как да отминат с лека ръка величието на Лионел Меси. Третото му попадение буквално можеше да ти пръсне сърцето от щастие, че си се родил в епохата на аржентинския гений и си имал привилегията да се радваш на неговите шедьоври. Хиляди по трибуните забравиха за фенската злоба и приветстваха пристигането на Краля. В този момент никой не се съмняваше, че именно Меси е най-гениалният футболист на нашето време.

Няколко дни по-рано светът имаше съвсем друго мнение по въпроса. Спомнете си невероятния подвиг на Кристиано Роналдо в реванша от Шампионската лига с "Атлетико" (Мадрид). Преди мача португалецът се появи по телевизията и с усмивка обяви: Готови сме за обрата! Малцина му повярваха. Мадридчани имаха преднина от два чисти гола и достатъчно опитен състав, за да не допуснат изненада. Само дето не бяха включили в уравнението машината за убиване Роналдо.

Звездата на "Ювентус" вкара поредния си хеттрик в Шампионската лига и също накара целия свят да му се поклони доземи.

Направо го дори безцеремонният Диего Симеоне, който се почувства длъжен да изрази своето признание към човека, лишил го от мечтата да спечели Шампионската лига с "Атлетико".

"Може да вземеш Роналдо и той сам да ти спечели войната. А при Меси ще трябва да получиш и всичките му съотборници от "Барселона" - само тогава той е способен на нещо наистина велико", отсече Симеоне.

Въпреки това мнение в момента е много трудно, дори невъзможно да се определи с категоричност кой измежду двамата трябва да седне на железния трон, ако използваме сюжета на великия сериал "Игра на тронове". Меси и Роналдо продължават да водят своя собствена игра на тронове. Ту единият заблестява, ту другият започва да свети като слънце.

В предишен брой на "168 часа" ви разказахме за убийствената ефективност на Роналдо, с която той превъзхожда Бълхата. Малко след това статистиците също се включиха в спора, изкарвайки схема, според която Меси се движи по целия терен, докато големият му конкурент дебне само в наказателното поле и затова вкарва толкова много и все важни голове.

В Испания също решиха да заложат на цифрите, припомняйки друго любопитно съревнование между двамата най-велики - кой с колко хеттрика се е отчел през годините. Меси и Роналдо се преследват по доста любопитен начин. С трите си гола във вратата на "Атлетико" (Мадрид) португалецът изравни аржентинеца по хеттрици в Шампионската лига. Бълхата обаче също има да наваксва, но в испанското първенство. Там Кристиано е отбелязал 34 хеттрика, а големият му конкурент - 33. Аржентинската суперзвезда със сигурност ще подобри постижението, тъй като врагът вече не играе в Испания, а и едва ли някога ще се върне там.

Голяма е интригата относно броя на попаденията на клубно ниво. Нападателят на "Ювентус" е нанизал 597 гола в 797 мача. Меси е с 591 попадения, но в 674 мача.

И от самолет си личи, че двамата се движат рамо до рамо в най-престижните класации и когато единият демонстрира своята гениалност, другият моментално бърза да се прояви.

Най-вероятно ще се наложи съдбата да се намеси, пращайки двамата титани в

директен сблъсък за футболната корона.

При добро стечение на обстоятелствата за "Ювентус" и "Барселона" двата отбора ще се срещнат във финала на Шампионската лига. Каква по-добра възможност за определяне на номер 1 през този сезон.

Разбира се, преди това двата гранда имат огромни предизвикателства и въобще не е сигурно, че Меси и Роналдо ще играят на финала. Но ако това се случи, не се съмнявайте, че целият свят ще бъде пред телевизорите, за да види мегасблъсъка.