Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Районна прокуратура - Тетевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже за лъжесвидетелстване. Обвинението срещу М. М. е за това, че на 13 февруари 2017 г., като свидетел, устно, съзнателно е потвърдил неистина пред Районен съд-Тетевен. "… Р. А. си удари буса сам, от яд, че не може да ги такова тях. Два - три пъти си удари и натроши буса сам", и още :"… Р. А. като им препречи пътя, те не са слизали от джипа П. и С., а той посегна с брадвата към тях към джипа. Те двамата не са слизали от джипа. Те нищо не са таковали", заявил той, което е престъпление по чл. 290 от НК.

Обвинението срещу С. А. също е за това, че на 13 февруари 2017 г., като свидетел по наказателно дело в Районен съд-Тетевен съзнателно е потвърдил неистина: "… накрая видях, че Р. си удари два - три пъти буса с брадвата и се покри и замина в къщата на М. …Мисля че Р. си го строши сам, от яд. Видях Р. като си удари сам буса с брадвата, удря по стъклото предното, по фаровете, точно не мога да кажа, навсякъде почти, където е имало удар, там не знам". Той също е извършил престъпление по чл. 290 от НК.

С Присъда на Районен съд - Тетевен, в сила от 22 януари 2018 г., са били осъдени свидетелите по настоящото дело П. и сина му С., за това, че на 27 февруари 2016 г. в с. Глогово, Ловешка област, в съучастие като извършители, противозаконно са повредили микробус собственост на М.Р., като с метална палка и с дървен предмет, са счупили стъкала, фарове, мигачи, огледала и декоративна решетка на преден капак, с което причинили вреда на стойност 640,20 лева - престъпление по чл. 216, вр. чл. 20 от НК и им е било наложено наказание по една година лишаване от свобода, условно с изпитателен срок от три години.

На заседание по въпросното дело, проведено на 13.02.2017 г., пред съда като свидетели са били разпитани двамата обвиняеми М.М. и С. А. Противно на доказаната фактическа обстановка по делото, обосноваваща осъдителната присъда, двамата обвиняеми са заявили различни и съставляващи неистина факти, че не осъдените по делото, а Р. А. е причинил сам вредите по буса.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.