Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За 5 месеца шампионката дари свой медал и бухалки за благородна кауза, получи ги обратно, стана “Жена на годината”, сгоди се и взе приз “Достоен българин”

Грацията със златно сърце Катрин Тасева взима специално участие във филма “Лошо момиче” на Мариан Вълев. Тя се изявява в лентата заедно с момичетата от националния отбор жени (индивидуално) и председателя на федерацията Илиана Раева. Звездата от “Под прикритие” е сценарист и режисьор на драмата, която представя историята на състезателката по художествена гимнастика Жанета (в ролята Любомира Башева), която се изправя срещу най-могъщия си враг - самата себе си.

В последната година Катрин е изключителен пример и вдъхновител не само с постиженията си в спорта, но и с постъпките си в живота. Неслучайно тя бе сред отличените на 17-ата церемония “Достойните българи” (инициатива на вестник “24 часа”, стартирала през 2003 г.)

“Дано да има повече хора и повече такива примери като Катрин в нашето общество, защото тогава наистина ние може да бъдем силни, може да кажем, че сме добро общество” - каза Кирил Домусчиев при връчването на нейния приз за добротворство.

Само преди дни от турнира Гран при по художествена гимнастика в Киев (Украйна) шампионката спечели златен медал във финала на лента, сребро в многобоя и бронз във финала на обръч.

“Кати за пореден път доказа, че нейната сила е психиката и умението й да дава всичко от себе си на състезания - коментира по повод представянето на грацията Илиана Раева - Далеч е от най-добрата си спортна форма, но показа желязна психика за многобоя и успя да грабне сребърния медал. Катрин има много сложна нова програма и на четирите уреда. Не успя да покаже съчетанията си с всички заложени елементи, но за сметка на това игра изключително умно, максимално концентрирано и показа много по-добра игра от тренировките. Предстои й много работа и вярвам, че тя ще ни радва с още по-добри резултати на състезанията, които предстоят. Тя може много!

Любопитното е, че в последния момент Катрин и нейната треньорка Бранимира Маркова създават златното съчетание, макар да имат друго в съвсем различен стил. Новото се ражда от смяната на музиката и идеята да се заложи на финалната песен на Лейди Гага от филма “Роди се звезда” - I'll never love again. Така с вдъхновение от носителката на “Оскар” певица, Тасева грабна най-важния си медал от съревнованието.

Огромното си златно сърце грацията пък доказа с геройската си постъпка през ноември миналата година, когато продаде на търг златния медал и бухалките си, с които го спечели на Световната купа в София.

Те бяха купени за 10 000 лв., които гимнастичката дари за лечението на футболиста Иван Тодоров - борещ се с рака и имащ нужда от скъпа операция в чужбина.

Съвсем заслужено през същия месец тя стана “Жена на годината” в категория “Спорт”. Катрин получи най-много гласове в анкетата за 2018 година и изпревари три лекоатлетки - световната вицешампионка на скок височина Мирела Демирева, Даниела Тодорова и Александра Начева.

Безценният жест (раздялата с медала и бухалките) на Тасева бе оценен и от техния купувач, пожелал да запази анонимност. През януари същият човек ги върна на шампионката посредством водещия Светослав Иванов в предаването “120 минути”.

Хубавите емоции изглежда се връщат към Катрин като бумеранг. Около Нова година тя получи романтично предложение и се сгоди за своята половинка бореца Николай Щерев.

“Ами да… Нова година, нов късмет!”, написа Тасева в инстаграм, където показа пръстена. И стана ясно, че отговорът й не е бил “не”. 31-годишният спортист е син на легендарния треньор по борба Симеон Щерев. След седем години затишие в неговата кариера, през юни 2018 г. той се завърна ударно на тепиха, като спечели титлата в категория 125 килограма на държавното лично-отборно първенство.

В момента двойката има друг основен приоритет преди да сключи брак и това е двамата заедно да участват на Олимпиадата в Токио.

От 4-годишна грацията се труди в залата, за да дава поводи за гордост на всички българи. Затова и мечтата на всеки спортист е татуирана на дясната ръка на Катрин - там са олимпийските кръгове.