Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Имане Фадил Кадри: Youtube
Имане Фадил Кадри: Youtube

34-годишната бивша манекенка Имане Фадил, ключова свидетелка във втория процес „Руби” срещу Силвио Берлускони , почина след дълга агония в болницата на Роцано.

Според италианските медии версията е, че е отровена с микс от радиоактивни вещества, който е погълнала с храна или коктейл. В.”Република” говори за отравяне с кобалт. Младата жена от марокански произход беше една от основните свидетелки за “бунга-бунга” вечеринките в имението на бившия премиер, където участваше и непълнолетната тогава Карима ел Махруг, известна като Руби.

Прокуратурата на Милано откри дело за умишлено убийство и разпореди аутопсия на трупа. Фадил е била приета в болница на 29 януари и е починала на 1 март след едномесечна агония, но за нейната смърт беше съобщено едва сега.

Жената се почувствала зле в дома на свой приятел. Започнал да я боли коремът и почувствала слабост. Лекарите били затруднени да разберат какво точно й има, тъй като отравянето й било от особен тип, свързано с радиоактивни вещества, водещи до прогресивно влошаване на вътрешните органи. “Страхувам се, че ще умра, отровиха ме”, споделила Имане с брат си и с адвоката си. Според прокурора на Милано Франческо Греко в клиничната документация на Имане имало ”серия от аномалии”. От токсикологичното изследване, разпоредено на 26 февруари от лекарите, ставало ясно, че в тялото на момичето имало смес от радиоактивни вещества.

За последно Имане е говорила с медиите месец и половина преди смъртта си. Тя беше основна свидетелка срещу премиера във втория процес. “През всички тези години съм казвала винаги истината, за разлика от други, и съм отблъснала много опити за корупция от страна на Берлускони и антуража му”, каза момичето пред в “Република”.

Фадил написа и книга (все още непубликувана) за собствената си история и за участието си в “бунга-бунга” вечеринките. Tя призна, че го е направила от нужда за пари и защото искала да влезе в средите на шоубизнеса. През август 2011 г. обаче решила да скъса с всичко това и да свидетелства пред магистратите. Пред тях тя разказа подробности за вечеринките и за ролята на участничките в тях. Фадил разказа обаче и за ”сатанински елементи” в бунга-бунга вечеринките. “Чувстваше се присъствието на дявола, в една съблекалня до залата имаше десетки туники, които напомняха за сатанински ритуали”.

През 2018 г. в интервю за в.”Фато куотидиано” Фадил каза, че било изключително трудно да свидетелства срещу Берлускони. “В началото бях сама срещу всички, никой не вярваше на версията ми”.