Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Използваха темата за вероизповеданията с политическа цел Цветан Цветанов Кадър: БНТ

Видяхме как реагират политическите сили. Обществото смятам, че не е чак толкова в тази си агресивност, която виждаме в политическите партии. Всички ние знаем каква е ситуацията в Европа, как се промени средата за сигурност и как влязоха много радикални течения, които са свързани с някои от вероизповеданията в Европа.  Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ Цветан Цветанов в предаването "Още от деня" по БНТ по повод дълга от 8 млн. лева на Главното мюфтийство.

"Държавата взе своята роля и направихме така че със субсидиите, които се дават за основните вероизповедания, и за всички останали вероизповедания под 1%, да може държавата да може да плаща заплатите на всички тези духовни лица", допълни Цветанов.

"Първоначалният вариант на законопроекта беше изцяло ограничаване на външно финансиране. Държавата направи компромис, за да може този закон да бъде факт. Това, което се спекулираше във всичките тези седмици, и това, което не прави чест на БСП - нека да си припомним, че през всичките тези години всяка една политическа и сила, всяко едно управление, е искало да има мир, спокойствие и никой да не използва тази тема с политически цели. За съжаление обаче сега се случи точно обратното", каза още Цветанов.