Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Защото възпита най-късогледите егоисти в Европа

Знаех си, че ще разлая кучките. Преди 2 седмици във в. “168 часа” се опитах да дам аргументи за ергенския данък и сякаш Бога съм разпнал, всички вкупом ме наругаха. О, неразумни, какво значение има дали ще си спестиш за 100 сладоледа, когато много скоро няма да я има България? Това не те ли тревожи повече от страха да не се прекараш?

Защото 13 века история са на път да приключат до 15-20 години. Според доста убедителните сметки на проф. Петър Иванов всеки час българският етнос у нас намалява с 13 души, а ромският се увеличава с 4 човека. По официални данни от здравеопазването 55 на сто от новородените нямат българския за майчин език. Пак според проф. Иванов до 2050 г. на нашата територия ще живеят 800 хиляди етнически българи, 800 хиляди правоверни турци и останалите ще са роми. Много ясно, че преминаването на територията в друг отбор ще се случи много преди това.

И нищо не се прави. Въпросът вече стои така – дали българите изобщо искат да я има България? Способни ли са да направят една съвсем малка, незначителна лична жертва? Уви, отговорът е ясен – не.

Българинът си

гледа салама

и поглежда към нацията само когато фондация му отпусне грант.

Защо ергенски данък ли? Защото в България днес се насърчава материално само раждаемостта при ромите. Българският етнос няма право на детски надбавки, доходите му не са достатъчно мизерни. Де факто България сама спонсорира своето претопяване и изчезване.

Добре, а как да насърчим материално хората с нормални, средни доходи да раждат? Има само един начин – семейното облагане. Прилага се навсякъде в развития свят, само в България – не. Да речем, че семейство от двама родители и две деца пише обща декларация, дели дохода на 4 и така слиза в по-долна ставка на облагането, а понякога изобщо се освобождава.

У нас това е невъзможно, защото ставката е една. Тя е само 10 процента и няма възможност за маневриране. Няма и необлагаем минимум.

Ергенският данък дава отговор на всички тези въпроси. Парите за данъчни облекчения на хората с деца ще дойдат от ергенския данък. Няма нищо обидно в него и наистина действа. Аз лично съм го плащал до 31-годишна възраст и мога да кажа, че усетих промяната в портмонето много яко.

Ето как действаше този данък тогава.

От 25-годишна възраст нагоре на неженените и бездетните се удържат 5 процента от дохода, а след 30 г. – 10 процента. Ако човек сключи брак, данъкът отпада за две години. Ако му се роди едно дете, отпада завинаги. Към това можем да добавим някои нови екстри. Ако например семейството има 2 деца, намалява се данъкът върху дохода с 5 процента. При 3 деца – съвсем се отменя. Пари ще има, тъй като бездетните вече са мнозинство.

Важно е да се схване чисто аритметически, че ергенският данък е същото като семейното облагане. Същият резултат се получава, ако данъкът върху дохода се вдигне на 20 на сто, а оттам се сваля според големината на семейството. Тогава може и без ергенски данък, но у нас тези 10 процента плосък данък са православна икона и властта не дава косъм да падне отгоре ѝ.

Така че остава само един вариант –

ергените да

дадат малко

повече

Честно ли е един човек да издържа 4-ма души със заплатата си, а друг само себе си и да плаща същия данък? Ако смятате, че е честно, значи сте един от уникалните егоисти на планетата. Защото американци, французи, англичани, германци са на обратното мнение.

В горната примерна схема родителите не получават нищо от държавата наготово. Те просто запазват по-голяма част от собствения доход, за да раждат своите по-претенциозни деца. Ако имаш 5000 лева заплата, може например при 3 деца да спестиш до 1000 лева данъци, жената да остане вкъщи да ги гледа, а малките да ходят на пиано. Така семейното облагане насърчава количеството на качеството – повече грамотни, възпитани и високоинтелигентни нови граждани.

Как после ще ги задържим в България е друга тема.

Като обяснявах това по една телевизия, обади се една майка. Нейният син заявил, че ако му сложат ергенски данък, или ще емигрира, или ще мине в сивата икономика.

Според мен тази

майка трябва да

се срамува,

че е отгледала такъв син. Той се е свил в такава егоистична пашкула, че не е съгласен да пожертва дори 5 лева, за да я има България. За един салам е готов да остане без родина.

А какво да кажем за Ботев, Левски, Бенковски и десетките, стотици хиляди други герои, които са пожертвали живота си, за да има този народ своя държава? Когато започва междусъюзническата война, хиляди студенти на запад се връщат доброволно, за да загинат на фронта. Кой би се върнал днес от Лондон, за да умре? Ето, затова днес поети има много, но нито един Димчо Дебелянов!

Ние превърнахме манджата в религия и затова музата ни изостави. И не младежта е виновна, а пропагандата, която промива мозъците им от сутрин до вечер – държавата е лоша, раят на земята е, като няма никаква държава, спасявайте се поединично, важното е да откриете себе си, ето ви едни прекрасни брошурки за еднополовата любов, можеш веднага да имаш най-новия джиесем с хиляда мегапиксела, само тегли бърз и лесен кредит, не си ти когато си гладен, еди-какви си с крилца, махай бръчките, надупи си устните и живей, живей, живей! Нямало е турско робство, освободили са ни ескимосите, ние сме траки, не – арийци, не – вестготи и илирийци, а българската маймуна е първата, която е слязла от дървото!

Живей си, момко, чака-рака, но на нацията остават само 30 години. Който е възпитан, че в този свят трябва да търси само удоволствията, той се е оженил за смъртта. Ако нямаш деца, умира само твоят ген. Може би природата така е решила, кой знае? Важното е, че живее тази култура, от чиято утроба си се пръкнал така неподготвен. И ако тя умре, все едно никога не си живял. Представете си, че сте космонавт, който се връща след безкрайно пътешествие из галактиките и какво да види – Земята я няма! Слънцето угаснало и станало на черна дупка.

Точно този космически студ и пустота ни очакват съвсем, съвсем скоро, ако не въведем ергенски данък и още поне 100 решителни и незабавни мерки. Уви, май не ни е останала волята да оцелеем.