Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Димитров-Гожолето СНИМКА: Авторът
Иван Димитров-Гожолето СНИМКА: Авторът

6 години и 8 месеца е присъдата за Иван Димитров-Гожолето, който на 5 юли миналата година пиян с колата си влачи и уби в Игнатиево 16-годишния Дейвид. Чичо спри, крещяла жертвата, но пияният и без книжка шофьор го премаза и избяга, както "24 часа" писа.

42-годишният Иван призна изцяло обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза. Съдът уважи искането на страните за провеждане на съкратено съдебно следствие. В този случай наказанието бе намалено с една трета. Гожолето заяви, че много съжалява за инцидента и поиска по-нисък размер на наказанието. Но магистратите не откриха смекчаващи вината обстоятелства.

На 5 юли 2018г. след полунощ Иван настига с реното си група момчета, които отишли до местния магазин в Игнатиево и се насочва заплашително към тях. После се връща обратно и блъска Дейвид, с когото са от един род. Гожолето не само че не спрял, но и карал бясно с намиращия се в ужас на тавана на колата Дейвид. Въпреки призивите на момчето да спре, той минал голямо разстояние, след което избягал. Жертвата паднал и по-късно почина от раните си във варненската болница "Св. Анна". Гожолето скиташе десет дни, евакуира дори семейството си от Игнатиево, заради страх от отмъщение. После се предаде и след като излезе от ареста, обясни на другите роми в града, че не е искал трагедията да се случи.

Справката за съдимост на Иван показва, че той има 11 влезли в сила присъди, от които 4 присъди са за управление на кола след употреба на алкохол и 1 присъда за управление на автомобил при липса на правоспособност. Той никога не е имал шофьорска книжка и има 19 влезли в сила наказателни постановления за нарушения по Закона за движение по пътищата.