Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СПАСИТЕЛНО МЯСТО: Селото се намира в подножието на планината.
СПАСИТЕЛНО МЯСТО: Селото се намира в подножието на планината.

 

 

Те идват тук с компютри и тостери. Това е идеалното място за хора, които са страхуват от смъртта. Стотици ентусиасти от цял свят се стичат към малкото село Бугараш в подножието на планината Лю Пик дьо Бугараш в Югозападна Франция. Те се готвят да прекарат тук оставащите дни до края на света. Според календара на маите Армагедон ще настъпи на 21 декември 2012 г. Новодошлите в малкото селце със 189 жители са убедени, че това е едно от най-сигурните места на планетата, където може да оцелеят. При това - с помощта на извънземните.
 Бугараш е връх в Пиринеите, където е имало храм на Светия Граал. От десетилетия към него се изкачват хора, убедени в

лечебната сила

на природата на това място. Иманяри търсят тук златния бокал на Христос, пренесен от неговия ученик Йосиф Ариматейски. Селото се намира недалеч от върха на 1230 м надморска височина. Днес в него живеят предимно потомци на катарите - френските богомили, смятани за еретици от католическата църква, дошли по тези места през 13 век, след като папа Иносент III предприема мащабен кръстоносен поход срещу тях. Мястото е обгърнато в мистерия. Нацистите по времето на Хитлер, представители на Митеран и на Мосад са правили тук тайнствени разкопки. От няколко години спокойното селце в полите на планината с чудесен изглед към величествените върхове на Пиринеите се радва на небивал интерес от чужденци.
 Всичко започва, след като един от местните хора разказва, че видял на това място извънземни и непрекъснато чувал

шума от космически кораби

Тръгва мълвата, че под планината се намира огромна подземна база на НЛО. Твърди се, че в Съдния ден, когато извънземните ще излетят обратно, ще вземат със себе си щастливците, дошли на това мистериозно място, и ще ги спасят. Градчето Бугараш постепенно става най-горещата тема в интернет. Няколко американски уеб сайта пуснат съобщения и започват да предлагат индивидуални пътувания и организирани екскурзии. Това отприщва вълна от местни и чуждестранни ентусиасти, които медитират, пеят и се надяват да срещнат НЛО. Хората, страхуващи се от смъртта, идват тук с компютри, газови котлони и тостери. Те се готвят да останат в Бугараш до злокобната дата, когато огън и жупел ще спусне върху човечеството, за да го унищожи.
 Някои чужденци се местят да живеят тук за постоянно. Валери Остин от Нюкасъл, дошъл преди 22 години, споделя:"Красиво място. Може да видите хора, които пеят и медитират легнали. Районът привлича с магнетична сила и учените. Имаш някакво необикновено усещане тук. Дойдох, за да прекарам две години от живота си, не толкова, за да се погрижа за спасението си в Съдния ден."
 Кметството не знае дали големият интерес към селото е за добро или за зло.
"Ако утре тук дойдат 10 000 души, селцето ням да може да се справи с това" - безспокои се Жан Пиер Делор пред в."Дейли Телеграф". - Информирах местните власти за нашата загриженост и настоявам тук

да дойде армията

за да ни помага, ако се наложи, през декември 2012 г. - казва кметът и допълва: Вече има и няколко уеб сайта, които продават билети за пътувания до Бугараш. Те правят бизнес и хората вече идват тук на организирани пътешествия, молитви и курсове по медитация".
 Курсовете по медитация струват по 800 евро на седмица. Според кмета Делор срещу тези пари вярващите получават гуру, който ги води в шествия, предлагат им се кръщение и други духовни екстри.
 Сигрид Бенар, която отваря Гостоприемница "Къща на природата" преди няколко години, вече преуспява.
 "Първоначално 72% от клиентите ми бяха туристи. Сега 68 % са езотеристи".
 Някои хора предричат, че чужденците ще защитят града от предстоящия катаклизъм, а други се надяват да спрат някоя летяща чиния на автостоп и да напуснат земята на обречените.

Митът за Съдния ден

Митът за Съдния ден идва след твърдения на НАСА, че през 2012 г. новооткрита планета ще се сблъска със Земята. Теорията се свързва със събитията, прогнозирани в календара на маите. 2012 г. е година на духовна трансформация или Апокалипсис според сайта Армагедон онлайн. В книгата си Шифърът на Нострадамус пророкът на Апокалипсиса описва серия от природни катастрофи, които ще ни сполетят след сблъсъка с комета по същото време. Катастрофата ще позволи на Третия антихрист да разположи войните си по света под предлог, че иска да помогне срещу подготовката на ядрена война. Много езотерици тълкуват посланието в календара на маите за 21 декември като знак за  важна промяна в световния ред. Медиуми и философи от новата вълна смятат, че през 2012 г. ще се случи нещо изключително важно за съдбата на планетата.

Тайнствена гибел на учен

Мистерия обгръща и друго село района - Рен дьо Шато. Изследователят Даниел Бетекс се спира на това място за проучването си. Започва работата си в сутерена на замъка на селото след разрешение на собственика му. Бетекс търси в земята под замъка стара дупка, която е изчезнала през столетията, но личи от страната на планината. Ученият информира за проучванията си няколко свои приятели изследователи преди да умре при мистериозни обстоятелства. Смъртта му и до днес е загадка. Никой не знае какво е открил ученият в това тайно място. Знае се, че е търсил графити и надписи, някои от които са били гравирани в останките от замъка.
  Изследването продължава няколко години. През 1988 г. той споделя с приятелката си Люсиен Жулиен, също изследовател, че е съвсем близо до края на работата си и ще се върне след седмица при нея, като и донесе част от съкровището. Ще станеш приказно богата, обещава и той. След три дни приятелката на учения научава, че Бетекс е намерен мъртъв в Бугараш.
Версиите за неочакваната гибел са много, като не се изключва и следа от намеса на извънземни.

Там може да оцелеете

Африка, Аризона, Сиера Невада, Китай и Хималаите са най-сигурни след Бугараш

Американска класация определи петте най-сигурни места на света при екстремални условия. Пет района претендират за приза "най-сигурно място".
Африка е на първо място. Това е най-стабилният континент, който не се е променял с милиони години, има незначителен брой вулканични изригвания и дори на 2300 м. могат да се намерят растения, които ще помогнат за оцеляването на хората.
На второ място е Аризона. Щатът е смятан в САЩ като най-защитеното място в дните на Апокалипсиса заради високите си планини.
Третото най-сигурно място е Сиера Невада, южна планинска верига, известна със ски пистите си в Европа. До високите й върхове има пътища. Планината е богата на ресурси за живот, но придобиването на земи тук струва скъпо.
Китай е на четвъртото място. Страната е една от най-сигурните страни в света в случай на катаклизъм. Разположена е високо над морското равнище, има достатъчно ресурси и хора, за да построят бункери. Няма висока сеизмична активност.
Петото най-добро място е Хималаите. Тук няма цунами или вулкани. Проблемът е, че да се достигне до Еверест е трудно. Само добре обучени планирани могат да го покорят, мнозина за умрели по пътя към върха.

 

СТРАХ: Кметът на Бугараш е притеснен от ордите чужденци.
СТРАХ: Кметът на Бугараш е притеснен от ордите чужденци.