Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мексиканец с шизофрения, който е семеен мъж с четири деца, е отговорен за бруталните убийства на повече от 25-има души. Това не е трейлър от филм на ужасите, а портрет на един от най-жестоките убийци в съвременната история.

Хуан Корона е роден през 1934 г. На 16-годишна възраст емигрира в Америка. Животът му изглежда безупречен - щастливо женен и с прилични за времето си доходи. Изкарва прехраната си, като снабдява фермерите с евтина работна ръка от Мексико. Черно петно в биографията му е престоят в калифорнийско лечебно заведение за хора с психични проблеми. Корона отключва

параноичен

тип шизофрения,

след като преживява наводнението в северна Калифорния от декември 1955 г. Тогава загиват 74-ма души, а при вида на страховитите разрушения и на умиращите Хуан се срива психически. Започва да вярва, че самият той е единственият оцелял и живее в град, пълен с призраци. Вероятно това е причината през 1971 г. Хуан отново да влезе в психиатрия, но за доста по-кратко време. При престоя той е подложен на редица електрошокови терапии, тъй като се вярвало, че именно това е начинът да бъде лекувана шизофрения.

По-късно същата година започват и разследванията срещу Корона, защото първият труп е открит в овощната градина на фермер. Това станало, след като сутринта мъжът се натъкнал на изкопан празен ров с размерите на човешко тяло. Той не обърнал внимание, защото решил, че някой от работниците му го е оставил. На другата сутрин отново минал оттам и дупката вече била заровена. Любопитството му надделяло и се обадил на полицията. Когато полицаите започнали да разкопават, станали

свидетели

на ужасяваща гледка

Те открили тялото на строен млад мъж. След това се оказва, че убитият най-вероятно бил хомосексуалист, тъй като в джоба на панталона му е намерена книга, посветена на любовта между мъжете. В хода на разследването нищо не сочи към Хуан Корона, тъй като нито съдебният лекар, нито разследващите успяват да го свържат с убийството.

Четири дни по-късно трактористи от съседно ранчо се натъкват на наскоро разровена почва. Полицаите пристигат на мястото и за съжаление, отново откриват труп - на скитника Чарлз Флеминг.

Детективите започват да претърсват околностите и в един момент се натъкват на нещо подозрително - малка пътечка сред бурените на овощна градина. Именно там започва и така наречената гробищна алея. В нея полицаите се натъкват на серия от трупове. В джобовете на някои от тях разследващите намират касови бележки за покупки на вересия, подписани от самия Хуан Корона.

Рано сутринта на другия ден Корона получава изненадващо посещение в дома си. При обиска органите на реда откриват лопата, сатър за месо, тефтер с имената на 34-ма мъже. Потресени са от кървавите следи в автомобила му.

Паралелно с това продължава

разравянето

на още трупове,

откривани в района на масовото гробище. Все повече доказателствата насочват полицаите към шизофреника, тъй като в един от убитите намират бележки за банков депозит на името на Хуан Корона.

Издирването на труповете приключва официално на 4 юни и мексиканецът се сдобива с обвинение за 25 убийства, извършени по особено жесток начин.

През годините защитниците на Корона се сменяли, сменяли се и теориите за убийствата. В един момент заседаващите стигнали до заключение, че доведеният брат на Хуан може би е истинският убиец. Година по-късно се оказва, че ножове, открити в дома на Корона, съвпадат с прободните рани на някои от убитите. Други доказателства също клонят към Хуан.

Кой от близките му присъства на всяко едно от заседанията, четете в печатното издание на "168 часа".