Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борислав Николов СНИМКА: Лиляна Трънкова
Борислав Николов СНИМКА: Лиляна Трънкова

Апелативният съд във Варна потвърди първоначалната мярка за неотклонение "задържане под стража", определена миналата седмица спрямо Борислав Николов, привлечен като обвиняем за убийството на съпругата си. То бе извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

От самото начало на разследването адвокатът на Борислав твърди, че няма категорични доказателства, които да го свързват с убийството на съпругата му, но тези аргументи не бяха споделени от Апелативния съд.

В семейството имало проблеми, довели до решение за разтрогване на брака, а първото дело било насрочено за 26 февруари тази година. Два дни преди това, скандалът между тях за имущество, което обвиняемият искал да изнесе от общия им дом, прераснал в побой над 40-годишната жена. Според защитата на Борислав, той й ударил само три шамара, повикал майка си, за да му помогне с багажа и двамата напуснали жилището, като оставили сама пребитата жена. В хода на първоначалните следствени действия бил разпитан и хазяинът, на когото пострадалата жена се оплакала, непосредствено след побоя. На следващия ден майката на убитата подала сигнал в Първо РУ на МВР - Варна. Органите на реда успели да влязат в заключеното жилище през балкона и открили тялото на жената.

Експерти твърдят, че масивен кръвоизлив в мозъка е причината за смъртта на съпругата. Установени били и множество кръвонасядания по кожата на лицето и по тялото. По делото срещу Борислав бяха представени протоколи за предупреждение по закона на МВР, с които органите на реда са правили опити да възпират агресията на обвиняемия спрямо жена му, която от своя страна е подавала, а след това оттегляла жалбите си в полицията за насилие. Съдебната експертиза е установила, че обвиняемият е с лабилна психика, че е склонен към насилие и агресия.