Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В двойно дъно на куфара на българина били открити 5,5 кг хероин СНИМКИ: Италианска полиция
В двойно дъно на куфара на българина били открити 5,5 кг хероин СНИМКИ: Италианска полиция

Италианските власти арестуваха 36-годишен българин по обвинения за международен наркотрафик, съобщиха медиите на Апенините.

Българинът бил задържан на летище “Maркони” в Болоня с 5,5 кг хероин. Той бил скрит в двойно дъно на куфара му. Според медиите инициалите на българина са Д.А.Д.

Полицията на Болоня, координирана от Лука Армени, държала българина под око от дълго време заради непрекъснатите му пътувания напоследък в Италия. В Болоня българинът пътувал през юли миналата година. След проверка на последните му билети, купени от различни авиокомпании, италианските власти разбрали предварително за предстоящото му пристигане в Болоня от Варшава. Веднага щом стъпил на италианска земя, българинът бил проверен. Той се оправдал, че извършвал пътуване с туристическа цел, но теглото на куфара му не съответствало на съдържанието в него. В двойно дъно на куфара полицията открила пакет с 5,5 кг хероин. Неговата стойност е над 60 000 евро и той трябвало да бъде разпределен в 40 000 дози. Все още не се знае дали дрогата била предназначена за пазара на Болоня.