Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Куомо през 2012 г. по време на предишното му арестуване  СНИМКА: ФИНАНСОВА ГВАРДИЯ
Куомо през 2012 г. по време на предишното му арестуване СНИМКА: ФИНАНСОВА ГВАРДИЯ

Произвеждали у нас новата марка Garret

Съдът в Болоня осъди на 3 г. затвор Джерардо Куомо, известен като Цигарения цар. Според обвинението Куомо произвеждал в България нова марка цигари с името Garret.

Заедно с него беше осъден и синът му Марко на 2 години и 9 месеца, а други 7 души получиха съответно по 3 и 2 години. Всички те бяха обвинени за трафик на контрабандни цигари.

Според всекидневника “Болоня тудей” Джерардо Куомо ще трябва да плати и глоба от 30 млн. евро, докато другите осъдени от трафика ще платят по 26 398 000 евро.

Роденият в Граняно, до Неапол, Джерардо Куомо беше арестуван през 2012 г. от Финансовата гвардия. Според нея именно той бил шефът на организацията за трафик на контрабандни цигари. Заедно със сина си Куомо беше поставен под домашен арест в жилището си до Болоня. И други 19 души се разследваха за трафика.

Италианските власти запорираха 17 тона цигари. Стоката била произвеждана в България. С помощта на италианец от Неапол, както и на граждани на Малта организацията транспортилата стоката по сложна схема през Швейцария, Белгия, Турция, Кипър и Гърция.

Италианските медии припомнят, че Джерардо Куомо преди 3 г. изяви желание да купи баскетболния клуб “Фортитудо Палаканестро” и да го вкара в “А” групата на Италия. Тогава Куомо каза, че “не е нито принц, нито пират, а пристрастен по баскетбола с известни финансови възможности”.

В миналото Джерардо Куомо също беше свързван с трафик на цигари. През 90-те години той беше обвинен, че е внасял по 1000 тона цигари месечно от Черна гора, след което изпирал парите в Швейцария.

Заради давността на престъплението, по което беше обвинен, през 2015 г. Куомо си върна запорираните от властите пари. Именно тези средства той искаше да вложи в изграждането на баскетболен тим.