Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Здравко Лазаров-Електричката
Здравко Лазаров-Електричката

 

 

Здравко Лазаров-Електричката направи феноменален сезон с екипа на "Локомотив" (Пд) и е с основна заслуга за шестото място на "смърфовете" във временното класиране. Капитанът на пловдивчани има над 170 мача в елита. Печелил е Купата на Турция с "Коджаелиспор". Има седем сезона в елитния шампионат на югоизточната ни съседка, където е отбелязал запомнящите се 70 попадения. 34-годишното крило премина в "Локомотив" (Пд) в началото на миналата година и бързо се превърна в лидер. През есенния полусезон вкара 10 попадения и е на трето място в голмайсторската листа.

- Г-н Лазаров, докъде може да стигне обновеният отбор на
"Локомотив" (Пд)?
- Започваме подготовка за втория полусезон с големи надежди. Целта
ни е да влезем в тройката, което ще гарантира участие в европейските клубни турнири. Имаме реални шансове. Притежаваме потенциал. Взеха се доста добри футболисти. Публиката е невероятна. Хората идват, за да се забавляват. Играл съм в София и Варна, но тук феновете са различни. Подкрепят ни в добро и лошо. На други
места, когато играта не върви, започват да те псуват още от десетата минута.
- Много хора се чудят откъде намирате този хъс и мотивация да бъдете най-добрият на терена след толкова години във футбола?
- За мен винаги е било важно да се раздавам. Пречеше ми в един момент контузията, която получих. Обяснявам на младите момчета в съблекалнята, че трябва да се хвърлят и да дават повече. Първо трябва да мислят за футбол, а не за пари. Парите идват след това.
- Тръгнахте си от ЦСКА малко преди да настане кризата в клуба. Правилен ход ли беше това?
- Разбира се. Бях много разочарован от това, което се случи. Сега не искам да коментирам допълнително. Важното е, че беше за добро. В "Локомотив" (Пд) съм много щастлив.
- Имате 33 мача за националния отбор. Бихте ли се завърнали, ако Матеус ви покани?
- Ако ме викнат, ще помагам с каквото мога. Вече 2-3 години съм далеч от отбора. Не съм запознат с обстановката. Има млади момчета, които трябва да се доказват и да ни радват.