Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борис Немцов, няколко месеца преди да бъде убит на 27 февруари 2015:

"...Без Путин всичко ще е по-хубаво. Ще харчим пари не за война със съседите, а за болници и училища. Няма да се борим с Америка, а с бедността. Ще търгуваме не със суровини, а с технологии. Няма да мислим как да се харесаме на китайците, а за нашата роля в европейската цивилизация. И ще се заемем с промяна в собствената си страна, а не със завоюване на чужди земи. Омръзна ни тази параноя и омраза към целия свят."

Омръзнало е, но само на нормалните и смислени хора в Русия. За масата население там свобода и просперитет не са ценности. Те винаги са имали нужда да бъдат държани в подчинение и мизерия - от помешчика, от царя, от партийния секретар, от милицията, от олигарха, от политиците. Харесва им да бъдат една огромна надъхвана с кух патриотизъм маса. Да пият и да маршируват.

Не заслужаваха усилията, които Немцов полагаше да ги извади от тинята и да ги направи част от цивилизования свят (и за които, по всяка вероятност, плати с живота си).

Както казва Дмитрий Быков, "Не ми говорете за "широката руска душа". Руснакът иска господар, който да бие по-малко и да дава повече водка."

*От фейсбук!