Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хората по света са различни по цвят, религия, обичаи..., но в едно нещо всички си приличат. Момчетата са мамини синчета, а момичетата обожават бащите си. Адриан Рабио поне доскоро не правеше изключение от правилото.

Още от най-ранна детска възраст французинът изгражда изключително силна емоционална връзка с жената, която го е родила. С годините емоциите отстъпват място на бизнес интересите, след като Вероник Рабио се преквалифицира във футболен агент на сина си. Благодарение на нейните усилия някогашният хлапак сега е част от най-богатия футболен клуб в света. И въпреки всички майчини грижи Адриан уволни най-безцеремонно своята създателка. Мотивът изглежда добре известен - мама е грижовна до задушаване и като нищо ще съсипе бъдещето на безценното си съкровище.

Началото за семейния тандем е повече от бляскаво. Малкият Адриан притежава завидна физика и изключителен талант, което го прави апетитна хапка за почти всички европейски грандове. Майка му от своя страна прави всичко възможно да възпита у него едно изключително важно качество за пробив в професионалния спорт - самоувереността.

Вероник не спира да повтаря на сина си,

че той е роден за велики дела

и не бива да се примирява с трохите. Младокът наистина започва да се чувства богоизбран, след като още на 16 години подписва договор с ПСЖ през 2012 г., като французите са се преборили с яростна конкуренция, за да приберат таланта в редиците си. Тогавашният треньор Карло Анчелоти е прехласнат от качествата на снажния халф и е въпрос на време да му даде шанс за изява в първия отбор. И точно тогава се намесва мама Вероник, която започва сериозно да лази по нервите на световноизвестния треньор.

Нейният син е поканен да отиде на лагер с отбора в Катар, но майка му категорично

отказва

да го пусне

Тя е жестоко обидена, че жените и приятелките на играчите ще заминат с тях на екзотичното приключение, а нея никой не се сеща да покани. Смехотворната ситуация сериозно ядоса Анчелоти и той натири момчето под наем в "Тулуза". Наказанието обаче се оказва полезно за Рабио, който получава много повече шансове да играе и така да усъвършенства своите безспорни качества.

Докато уж е в изгнание, младият талант отново има проблеми заради амбициозната си създателка. Треньорът на “Тулуза” Алек Казанова се сблъсква челно с Вероник Рабио.

"Адриан беше добро момче и талантлив футболист, но неговата майка ми създаваше страхотни проблеми. Настояваше да присъства на всяка от тренировките и не остана никак доволна, когато забраних подобно нещо. Бях убеден, че младият играч ще стане обект на подигравки от страна на другите футболисти", ще разкаже по-късно Казанова.

Неуморната мама Вероник успява да създаде напрежение и във френския национален отбор. Със сигурност тя подкокоросва сина си

да се опълчи на треньора

Дидие Дешан точно преди световното в Русия. Специалистът поставя младока в списъка с резерви, които трябва да се отзоват, ако някой от повиканите 23-ма избраници го закъса със здравето. Адриан отказва да е втора цигулка и публично обявява, че заминава на почивка. Дешан от своя страна го съветва да забрави за националния отбор.

Горе-долу по това време започват и проблемите на талантливия играч с новия треньор на ПСЖ Лоран Блан. Той бързо и категорично подсказва, че няма да търпи претенциите нито на синчето, нито на неговата майка. Рабио моментално е закотвен на пейката, след като отказва да подпише нов договор. Дори и след като това се случва, положението му не се подобрява особено.

От напечената ситуация решават да се възползват "Байерн" (Мюнхен) и "Барселона", които отправят конкретни оферти за халфа. По-настоятелни изглеждат шефовете на "Барселона", които са готови да платят куп пари за младока.

Само дето мама Вероник не е казала последната си дума

Тя излишно протака преговорите и се мръщи на офертата, която включва 10 млн. евро на ръка и след това 40 млн. евро заплата за 5-годишен период.

Талантливият футболист не може повече да търпи и тези дни обяви, че се е разделил със своята майка. Това няма как да стане от семейна гледна точка и е очевидно, че става дума за професионалните им взаимоотношения. Според френските медии по този начин играчът искал да подскаже на босовете на "Барса", че се е отърсил от родителското иго и иска на всяка цена да играе в испанския гранд. Още повече че в сегашния му отбор едва ли отново ще получи шанс за изява.

Цялата история изглежда доста комична, но за нея си има и конкретно обяснение, което буди съчувствие към твърде зависимия от майка си футболист. Преди малко повече от 10 години баща му е покосен от инсулт, който го парализира напълно. В този момент Вероник Рабио поема контрола върху живота на своя син и го

тика към поредица от грешни решения

Сега Адриан показва признаци на бунт и очевидно ще се опита да се отърве от задушаващата майчина хватка, за да рестартира кариерата си.