Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Марсел Хиршер: Следващата спирка беше Банско... и нека бъдем честни: България и ски, кой би си помислил? Дали дори имат планини? Карпатите? Чували ли сте някога, къде са те и имат ли ски курорти? Въпросите, които вие като всеки австрийски скиор си задавате по пътя към София са доста - но изненадата е страхотна!

Банско е фантастичен ски курорт и се издига на над 2500 метра. Модерни лифтове и перфектно поддържани писти. Това ни показва още веднъж, че карането на ски е много по-широко разпространено, отколкото си мислим. Също така състезаията бяха перфектно организирани и цялата среда, гостоприемството, подготовката на пистите... всичко това беше безупречно, дори по-добре, отколкото някои наши отрицателни примери в Алпите!

Малко преди това, Хиршер казва, че не е смятал за възможно съботният сняг да бъде изчистен и да се проведе неделният старт... Е, българите го изненадахме с нов подвиг.

Но пък какво струва за нас мнението на най-добрия скиор в момента, когато ние си знаем, че няма нужда да се развиваме и да конкурираме западните курорти, а нашите планини са зелени само с цигани, бракониери и дървената мафия, често покровителствана от местните депутати в тях!

*Oт фейсбук!