Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владислав Горанов Снимка: Архив
Владислав Горанов Снимка: Архив

Финансовият министър Владислав Горанов предупреди, че повече отсрочки няма да има

30 септември т.г. е последният срок, в който търговците, регистрирани по ДДС трябва да подменят стария софтуер на касовите апарати или системите за управление на продажбите си с нов. Няма да има нови удължавания на този срок.

Това заяви финансовият министър Владислав Горанов след среща на бизнеса с премиера Бойко Борисов.

По искане на бизнеса, негови представители бяха приети от премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и шефката на НАП Галя Димитрова.

Според изискванията на новата наредба, фирмите с регистрация по ДДС трябваше да имат нови апарати до 31 март. Заради създалото се напрежение, финансовият министър предложи отсрочка до 30 септември. За фирмите, които нямат регистрация по ДДС, защото са с оборот под 50 000 лв., задължението за смяна остава 30 юни. Големите вериги пък трябва да обновят системите си за управление до 31 декември т. г. Тези срокове остават без промяна.

"Не бива тези 7 месеца да бъдат пропилени в очакване, че ще има нови 7 месеца. Нови 7 месеца няма да има“, предупреди бизнеса финансовият министър. И декларира, че държавата няма да отстъпи от преследване на целта - да ограничи сивата икономика. „Нормата затова е норма, за да се изпълнява. Тя не е ултиматум“, подчерта той.