Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Крум Зарков СНИМКА: Архив
Крум Зарков СНИМКА: Архив

Чухме призива на президента да се върнем в пленарната зала. Чухме и разбираме този призив, но БСП взе това нелеко решение на своя Национален съвет и то с ясни и точни условия, които все още не са изпълнени. Това заяви депутатът от БСП Крум Зарков на пресконференция в централата на червените днес.

“Приветстваме президента за ветото, което наложи върху последните проемни на Изборния кодекс. Разгърнатите в мотивите му аргументи както за машинното гласуване, за преференциите, за начина на вземане на решения в ЦИК и за обжалването, са аргументи, които ние яростно защитавахме преди 2 седмици яростно в парламента. За съжаление те останаха нечути. Но благодарение на нашата активност и на цялата обществена реакция, днес имаме възможност да поправим тази грешка. Тази възможност зависи най-много от тези, които се противопоставяха на разумните решения, а именно управляващата коалиция”, заяви Зарков.

“Условията ни са за всички проблеми, които досега изброих, и които са залегнали във ветото. Нещо повече - само преди около час чухме на пресконференция, че ГЕРБ не само не са си взели поука от това, което се случи, а и готвят поредния парламентарен цирк, при който да жонглират с ветото и да избират от него това, което им харесва и това, което не им харесва. Ние в този цирк няма да участваме. Имаме ясно решение, което гласи, че ще се върнем в НС при отмяна на скандалните изменения в изборния закон. Ветото дава възможност за такава отмяна. В ръцете на управляващото мнозинство е да го направи”, отсече Зарков.