Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Клаус Барби
Клаус Барби

 

 

Десетки изоставени деца бяха зарадвани за Коледа с купища играчки и лакомства благодарение на експеримента, организиран от "168 часа" и bTV. Подаръците бяха купени с пари, дарени от осем депутати от ГЕРБ. Те бяха част от 16-те народни представители, полакомили се от обещанието да получат луксозни телефони на аванта. Вместо да гласуват скандалния данък "колиба", алчните депутати избягаха от работа, за да присъстват на парти, организирано от несъществуващия бутик "Клаус Барби".
След избухналия скандал, оставки за опозорилите парламента "телефонисти" очаквано нямаше. Парламентарният правилник не предвижда начин, по който те могат да бъдат наказани или отзовани. Докато колегите им от останалите групи обясняваха, че не са направили нищо нередно, от ГЕРБ обявиха, че осемте провинили се ще дарят половината от заплатите си за декември за благотворителност.
Проверка на "168 часа" показа, че парите наистина са дарени и част от тях вече са изхарчени. Купени са подаръци и лакомства за коледно парти за деца сираци, организирано от евродепутата Владимир Уручев. На тържеството проведено на VIP-а на летище София взеха участие около 100 деца на възраст от 3 до 5 години от домовете за деца в кв. Драгалевци, жк Младост 1 и дом за деца "Св. Иван Рилски" - София. Освен подаръците децата посрещнаха Дядо Коледа, който кацна с правителствения хеликоптер. На тържеството присъства и премиерът Бойко Борисов, който обяви, че разходите са от всички министри и евродепутати от ГЕРБ, които са дали по 200 лева. За дарението на депутатите "телефонисти" не бе обелена и дума.
"Как да бъдат изхарчени останалите пари, ще се реши на заседанието на парламентарната група", уточниха от пресцентъра на ГЕРБ.