Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов Снимка: Десислава Кулелиева (Архив)
Цветан Цветанов Снимка: Десислава Кулелиева (Архив)

БСП отсъстват от важното за обществото изслушване за фалшивите ТЕЛК-ове, но те участват и могат да генерират достатъчно фалшиви новини във всяка секторна политика. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов от парламентарната трибуна по време на изслушването на вътрешния министър Младен Маринов за фалшивите ТЕЛК решения.

„Искам да благодаря за днешната изключително актуална тема. Имахме възможност в парламента да изслушаме ръководството на МВР за предприетите действия и изпълнение на целите от управленската програма за ограничаване злоупотребите с ТЕЛК-ове. Нека да кажем, че тази система на ТЕЛК има 700 хил. български граждани. Това като процентно съотношение е някъде около 10, а вече то нараства, когато говорим за трудоспособна възраст. Това означава, че като съпоставка към 1989 г. процентно хората, които са били с ТЕЛК, са били някъде от порядъка на не повече от 2 % и 2,5%, което е средното за страните от ЕС", обясни Цветанов. Той благодари на МВР, здравното министрество и прокуратурата за работата им по случаите с фалшивите ТЕЛК. И обеща пълна подкрепа в работата на институциите от страна на управляващото мнозиноство, но подчерта, че не може да поеме такъв ангажимент и за БСП, тъй като те отсъствали от дебата.

„За тях е по-добре не да подкрепят фалшивите ТЕЛК-ове, защото не бих могъл да хвърля такова обвинение, но те участват и могат да генерират достатъчно фалшиви новини във всяка една посока и във всяка една секторна политика", допълни Цветанов.