Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Младите красавици бяха луди по него, а костюмираните богаташи в Москва бяха готови да платят солено, за да ги охранява на улицата. Младият здравеняк Генадий Павлов вече се беше прочул в Русия като един от най-добрите улични бойци. Славата го застигна през 2016 г., след като печели националния шампионат по ръкопашен бой.

По ирония на съдбата този изключително добре трениран 22-годишен бияч загина след нелепа схватка с чичото, който вдига и пуска бариерата пред Министерството на комуникациите и съобщенията в руската столица.

Какво точно се случва ли? За всичко вероятно е виновно усещането на Павлов, че е безсмъртен и навсякъде може да разрешава проблемите си с помощта на юмруците. Генадий от най-ранна детска възраст се захваща с бойни изкуства, където талантът му е очевиден. Колкото по-добри стават ударите му, толкова повече изостават ценностите - явление, което е характерно за необятната руска шир, а често се забелязва и по българските земи. Шампионът в ММА спортовете е самонадеян, безстрашен, арогантен с всички, които не му правят път на улицата.

Та кой би посмял

да се опълчи

на момче, което е спечелило златен медал в изключително популярните в Русия ръкопашни схватки. Това е спорт без почти никакви правила. Бойците имат единственото задължение да не се убият едни други. Всички други мръсни номера са разрешени. В интернет е пълно с клипчета на безкомпромисни схватки, в които летят избити зъби и се лее кръв. Оцеляват и вървят към върха само най-силните физически и психически.

Генадий Павлов е именно от тази порода любимци на улицата. Само на 22 той вече е шампион и лесно възпитава у себе си усещането, че всички са длъжни да се съобразяват с желанията му. Точно това лъжливо чувство го тласка към гибелта. Съдбата пресича пътищата на Генадий с 51-годишен охранител, който е натоварен с единствената задача да пуска и вдига бариерата пред министерството. Засега не е ясно какво точно предизвиква конфликта между пазача и 29 години по-младия професионален бияч. Камера обаче запечатва последните мигове от живота на Генадий Павлов.

От видеото става ясно, че той иска някакъв вид достъп от охранителя и след като получава отказ, се нахвърля да го бие.

Пазачът получава

тежки удари в главата,

но не губи присъствие на духа и се опитва да отбие добре организираната атака. След това главните действащи лица излизат от обсега на камерата и оттук-нататък разследващите ще трябва да се доверят на показанията на очевидци. Според тях мъжете падат на земята, вкопчени един в друг. Точно тогава 22-годишният спортист губи съзнание и малко по-късно умира. Лекарите предполагат, че става дума за сърдечен удар.

Пристигналите на мястото полицаи арестуват охранителя, но по-късно той е освободен и едва ли ще бъде осъден, тъй като действията му със сигурност ще бъдат характеризирани като неизбежна самоотбрана, а и Павлов вероятно е бил предаден от собственото си сърце. След трагичната му смърт много от колегите му в уличните схватки побързаха да го обрисуват като скромно и добро момче, което никога не би нападнало първо. Факт е, че след подобни

трагични инциденти

с участието на

професионални бойци

жертвите винаги се сдобиват с ореола на неконфликтни добряци, които мразят насилието и случайно са се озовали на неподходящото място в неподходящото време.