Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СДЕЛКА: Гара Дембеле може да поскъпне, ако вкара над 30 гола в “А” група.
СДЕЛКА: Гара Дембеле може да поскъпне, ако вкара над 30 гола в “А” група.

 

 

Гара Дембеле ще остане в "Левски" до лятото. Суперголмайсторът на "сините" беше сложен на трансферния пазар, но пиянските изцепки на стрелеца отказаха дузина европейски отбори.
Другият фактор е високата цена, която собственикът на клуба Тодор Батков сложи за тарана - 3 млн. евро.

"Все още получаваме предложения, но те са за много по-малко пари и със специфични условия - коментираха от "Левски". - Готови сме да се разделим с Гара. Дори имаме и варианти за заместници."
Футболистът е поискал да бъде трансфериран, защото се очаква
да влезе в затвора
Дембеле беше заловен да кара пиян и с фалшива шофьорска книжка, което почти сигурно му гарантира престой зад решетките.

"Делото ще бъде гледано най-вероятно през февруари - добавиха от "синия" клуб. - Очакваме до две-три седмици да бъде връчена обвинителна заповед. Има доста неточности при ареста, които могат допълнително да забавят процеса."
Тодор Батков се надява, че тромавата съдебна система в България и навременно отлагане на заседанията могат да спасят звездата поне до средата на годината.
Българското първенство приключва през май. Веднага след това се отваря новият трансферен прозорец. Ако нападателят продължава с голмайсторските си изяви, той е способен да завърши сезона с над 30 попадения в "А" група. В момента талантът има 16 гола в 12 срещи. Това безспорно
ще закрепи цената
от 3 млн. евро, а нощните похождения, заради които французинът не беше продаден, ще отидат на заден план.

"Без Дембеле ще имаме проблеми в атака, както беше през миналия сезон, когато едва се класирахме за европейските турнири - допълва източник на "168 часа" от клуба. - Не е ясно дали вероятният заместник ще успее да се впише толкова добре."
През последните седмици мениджърката на скандалния футболист Сокена Ба Бенжалюн представи трима играчи на старши треньора Ясен Петров и на спортно-техническия директор Георги Иванов-Гонзо. От клуба не са останали впечатлени от камерунеца Пиер Коко'о, тогоанеца Яо Сеная Жуниор и бразилеца Леонардо Борхес. Другият вариант за заместник на Дембеле е 24-годишният французин Беди Бувал. Той е с идентични физически данни, играл е за "Нанси" и "Болтън".

Столичният гранд си осигури две нови попълнения. Тодор Батков се бръкна сериозно за младия вратар от "Видима Раковски" Пламен Илиев. Стражът излезе на "сините" 95 хил. евро. В договора има и клауза за 10% от бъдещ трансфер. Националът Даниел Димов се присъедини от "Черно море". Полузащитникът премина на "Герена" за 150 хил. евро плюс 15% от следваща продажба. Ръководството на сините има намерение да привлече и защитника Орлин Старокин от "Черноморец" и нападателя на "Пирин" Станислав Костов. В момента
продължават пазарлъците
за трансферната сума на младоците.

Шампионът "Литекс" за втора поредна година запази целия си състав през зимната пауза. Слуховете пращаха опитния Сандриньо в Бразилия, а голмайстора на клуба Вилфред Нифлор в Гърция.

"Двамата остават при нас - потвърди главният мениджър на "оранжевите" Стойчо Стоилов. - Подписахме договор още преди месец с бразилеца Нене. Той ще започне подготовка с нас. Идват и три момчета от юношеските формации."
Шанс за изява ще имат 18-годишният нападател Янаки Смирнов и 17-годишните Симеон Славчев и Кристиян Тафраджийски.

"Времето ще покаже дали ще привлечем нови играчи до старта на пролетния дял - казва Стойчо Стоилов. - Със сигурност се отказваме от Станислав Ангелов-Пелето."
"Литекс" започва подготовката си на 8 януари, преди това футболистите ще преминат медицински изследвания.
Най-лошо
е положението при ЦСКА. "Армейците" все още не са привлекли никой заради финансовата криза в тима. Свежа кръв идва от детско-юношеските формации. 18-годишните Владимир Бахъров, Георги Амзин, Ангел Грънчаров и Борислав Николов подписаха професионални договори. Те ще се включат в подготовката с първия отбор.

"Червените" се събират на 10 януари. Те ще прекарат първата част от подготовката в гръцкия град Ксанти. За там е предвидена контрола с "Вихрен" (Сандански). Вторият етап от зимната пауза ще премине в Анталия. Милен Радуканов и неговите футболисти заминават за турския курорт от 2 февруари.